Pia Kjærsgaard skifter til Næstvedkredsen

0
2477
Pia Kjærsgaard er værdi- udlændinge- og dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Pia Kjærsgaard bliver lørdag opstillet som folketingskandidat i Næstvedkredsen i Sjællands Storkreds, hvor hun tidligere har været opstillet

Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard skal fremover føre valgkamp i Sjællands Storkreds, hvor hun tidligere har været opstillet. Pia Kjærsgaard bliver nemlig ny kandidat for Næstvedkredsen. Hun bliver formelt valgt på et opstillingsmøde lørdag.

Dermed er det et farvel til Københavns Omegns Storkreds og Ballerupkredsen, hvor den 74-årige partistifter har været opstillet ved de seneste to folketingsvalg. Hun har tidligere været opstillet i Sjællands Storkreds og hentede i 2007 hele 47.611 personlige stemmer i storkredsen. Dengang var hun opstillet i Kalundborgkredsen.

Pia Kjærsgaard har fået adskillige opfordringer til at stille op igen i Sjællands Storkreds, fortæller hun til Sjællandske Medier fra sit sommerhus, der ligger i den nye kreds, nemlig på Enø lidt syd for Næstved.

“Jeg elsker udfordringer. Ja, jeg er lidt vild med det,” siger Pia Kjærsgaard om beslutningen om at skifte kreds.

Pia Kjærsgaard med sin mand Henrik Thorup på Enø, hvor de har sommerhus. Enø ligger lidt syd for Næstved. Foto: Carsten Lundager

“Nu stemmer vi så på Pia, Pia, Pia”

Pia Kjærsgaard bebuder, at hun vil være meget synlig i kommunalvalgkampen i Næstved, “for vi trænger til nogle stemmer”. Hun er ikke bekymret for at skulle finde fodfæste i et område, hvor den lokale S-minister Magnus Heunicke er den store stemmesluger. Eller som avisen udtrykker det: ’hvor vælgerne er vant til at stemme Magnus, Magnus, Magnus’.

“Nu stemmer vi så på Pia, Pia, Pia,” svarer Pia Kjærsgaard kækt.

Blandt de lokale sager, Pia Kjærsgaard vil arbejde for, er trafik og infrastruktur, som er et stort tema på Næstvedkanten.

“For tilgængelighed for et område er vigtigt. Jeg er i det hele taget meget lokal i forhold til min politik,” siger Pia Kjærsgaard til Sjællandske.

Pia Kjærsgaard har været medlem af Folketinget i 38 år. Fra 2015-2019 var hun formand for Folketinget. I dag er hun Dansk Folkepartis udlændinge-, værdi- og dyrevelfærdsordfører.