Slap for udvisning trods voldtægt og røverier – skatteyderne får regning på næsten 1 mio. kr.

0
4960
Arkivfoto

To udlændinge slap med en advarsel om udvisning, selv om de blev dømt for flere hundrede forbrydelser. Udgifterne til deres advokater løber op i næsten 1 mio. kroner. “Værsgo og spis til de danske skatteydere,” lyder det fra Venstres retsordfører

De slap for udvisning. Til gengæld slipper de danske skatteydere ikke for en kæmpe regning til hele syv advokater, der har været beskikket som forsvarere for to udlændinge på 19 og 20 år, som i foråret blev dømt i en sag, hvor de stod tiltalt for hele 794 forskellige forbrydelser, herunder voldtægt af en 14-årig pige.

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen har via retsbogen fået indsigt i salærerne til de syv advokater. Han skriver på sin facebookside, at der er udbetalt i alt 929.707 kroner plus moms i salærer.

“Værsgo og spis til de danske skatteydere,” skriver retsordføreren.

Han vil nu have en forklaring på de store advokatudgifter.

“Jeg har bedt Justitsministeren om at redegøre for forholdet mellem forbrydelser, straf, manglende udvisning samt statens udgifter til en sag af denne karakter. Fortsættelse følger, når svar foreligger,” skriver Preben Bang Henriksen.

De to mænd blev dømt hhv. 2 år og 10 måneder og 3 år og 11 måneder. De blev ikke udvist med den begrundelse, at de var “velintegrede”.

“Værsgo og spis til de danske skatteydere”

Preben Bang Henriksen, retsordfører, Venstre

Filmede forbrydelser

Mændene blev dømt for langt de fleste af de 794 forhold, som foruden voldtægten af den 14-årig, tæller bl.a. gaderøverier, vold, hærværk, omfattende databedrageri og 10 biltyverier.

Det har været nemt for politiet at finde beviser for flere af de grove forbrydelser. Der lå nemlig flere videoer på mændenes telefoner, hvor de havde filmet sig selv, mens de begik vold, hærværk eller overtrædelser af færdselsloven. Filmene er blevet delt på de sociale medier.

At mændene slap med en advarsel om udvisning, trods flere hundrede forbrydelser, gjorde Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup “decideret rasende”, da dommen faldt 20. april.

“Det er godt nok svært at blive udvist af Danmark. Det er simpelthen ikke godt nok. Dansk Folkeparti kræver, at det stopper. Hvis man laver kriminalitet som udlænding i Danmark, skal man udvises ved første dom,” konstaterede han efter dommen.

“Det er godt nok svært at blive udvist af Danmark”

Peter Skaarup, retsordfører