DF i Århus vil have ukrainsk venskabsby

0
917
Jakob Søgaard Clausen er medlem af byrådet i Århus for Dansk Folkeparti.

Byrådet i Århus skal onsdag aften diskutere forslag om at droppe russisk venskabsby. DF bakker op men foreslår samtidig, at Århus får en ny venskabsby i Ukraine

Århus Kommune skal droppe sit venskabsby-samarbejde med russiske Sankt Petersborg som konsekvens af Ruslands angreb på Ukraine.

Sådan lyder et forslag fra Venstre, som Århus byråd skal behandle onsdag aften. Dansk Folkeparti støtter forslaget, men byrådsmedlem Jakob Søgaard Clausen mener, at byrådet skal gå et skridt længere. Han har stillet et ændringsforslag om, at Århus i stedet skal finde en ny venskabsby i Ukraine.

“Vi ønsker at sende et klart signal om, at Århus nu vender ryggen til Putins Rusland, mens vi i stedet vender blikket mod Zelenskijs Ukraine,” siger Jakob Søgaard Clausen i en pressemeddelelse

“Putins invasion af Ukraine er på alle måder uacceptabel, mens ukrainernes kampgejst er imponerende. I Århus skal vi gøre, hvad vi kan for at støtte op om Ukraine. Derfor mener vi, at det vil sende et positivt signal, hvis byrådet allerede nu beslutter, at vi er parat til at indgå et forpligtende samarbejde som venskabsby med en af Ukraines store byer. Det skal ske så snart det er muligt, og når ukrainerne har besejret den ondskab, som forsøger at besætte deres land,” lyder det fra DFs politiske leder i Århus.

Læs også:

DF Århus vil have kortlagt kommunens relationer til Rusland