DF Århus vil have kortlagt kommunens relationer til Rusland

0
953
Jakob Søgaard Clausen er medlem af byrådet i Århus for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti i Århus foreslår at der laves et 360 graders eftersyn af kommunens mulige russiske relationer

Dansk Folkeparti i Århus vil omgående have stoppet enhver form for samarbejde, som kommunen måtte have med russiske virksomheder og aktører. Det sker som svar på Ruslands invasion i Ukraine.

Derfor har DFs medlem af Århus byråd nu foreslået, at der laves et 360 graders eftersyn af kommunens mulige russiske relationer.

”Det er vigtigt med konkret handling over for Rusland. Som landets andenstørste kommune har Århus en forpligtelse til at sige fra over for Ruslands modbydelige handlinger og invasion af Ukraine. Det kan vi gøre ved at stoppe enhver relation til Rusland og russiske aktører og virksomheder omgående,” siger byrådsmedlem og politiske leder, Jakob Søgaard Clausen.

Ifølge DF-politikeren skal 360 graders-eftersynet afdække alt kommunale investeringer i russiske virksomheder, køb af russiske produkter samt andre former for relationer og samarbejder.

”Der er brug for et overblik hele vejen rundt, så Århus hurtigt, effektivt og beslutsomt kan sende et klart signal om, at vi ikke accepterer Putins brutale krig,” siger Jakob Søgaard Clausen i en pressemeddelelse.