DF går frem i måling på Bornholm

0
2174
Linda Kofoed Persson, der driver et stutteri med opdræt af travheste sammen med sin mand, er DFs spidskandiat på Bornholm. Hun kan glæde sig over gode meningsmålinger før kommunalvalget.

Dansk Folkeparti står til at beholde sine fire mandater på Bornholm i ny meningsmåling. “Det er jo en superspændende måling,” siger DFs spidskandidat Linda Kofoed Persson

Smilene er store hos Dansk Folkeparti på Bornholm i denne weekend. For mens meningsmålinger i disse år sjældent giver grund til de helt store grin hos Dansk Folkeparti, så har DF på Bornholm lige fået en måling, det er svært ikke at glæde sig over.

I målingen, som Jysk Analyse har lavet for TV 2/Bornholm, svarer 15,3 procent at de vil stemme på Dansk Folkeparti, hvis der var kommunalvalg i morgen. Det er en fremgang på 2,5 procentpoint i forhold til en tilsvarende måling i august og en fordobling i forhold til en måling for et år siden.

Fremgangen betyder, at DF går fra tre til fire mandater i forhold til august. Hvis målingen holder stik, vil DF altså kunne fastholde sine nuværende fire pladser i kommunalbestyrelsen i Bornholm Regionskommune.

“Det er jo en superspændende meningsmåling for bornholmsk politik,” siger DFs borgmesterkandidat på Bornholm, Linda Kofoed Persson, til TV2 Bornholm.

Borgmesterspillet er åbent

Målingen er lavet i dagene efter, at Socialdemokratiet, der pt. har borgmesterposten, og Venstre har indgået et smalt og udskældt budgetforlig. Socialdemokratiet, Venstre og Enhedslisten får alle fem mandater i målingen og fire andre partier og lister får ét mandat. Dermed er der udsigt til blåt flertal, og i følge TV2 Bornholms politiske kommentator, den tidligere amtsborgmester Knud Andersen fra Venstre, kan målingen betyde, at hverken Socialdemokratiet eller Venstre får borgmesterposten.

“At der ikke er noget entydigt svar på, hvem der skal være borgmester, det synes jeg giver lidt mere kampgejst,” siger DFs Linda Persson Kofoed til TV2 Bornholm.

Jysk Analyses meningsmåling er foretaget fra den 6.-8. september som telefoninterview blandt 1.087 repræsentativt udvalgte stemmeberettigede borgere i Bornholms Regionskommune. Målingen tager højde for valgforbund.

Se målingen her

Læs også:

Linda er DFs spidskandidat på Bornholm: Jeg er klar til at gå efter borgmesterposten

Tidligere spidskandidat for Nye Borgerlige skifter til DF