En hjælpende hånd til de svageste københavnere

0
766
Cheanne Nielsen og Finn Rudaizky.

Budgetaftalen på Københavns Rådhus sætter fokus på de københavnere som ikke har mulighed for at råbe højest i debatten

Af Finn Rudaizky og Cheanne Nielsen, Dansk Folkeparti, Københavns Borgerrepræsentation

Vi er glade! Så kort kan det siges, når Dansk Folkeparti ser tilbage på de budgetforhandlinger som netop er afsluttet på rådhuset. Det er lykkedes os at give en stor hjælpende hånd til mennesker som alt for tit bliver overset, når byen kører i højeste gear.

De udviklingshæmmede københavnere kan se frem til tre fritidstilbud om ugen mod før kun to. Børn og unge som lider af sorg over at have mistet en forælder kan hurtigere komme til psykolog. I dag står 200 børn og unge på venteliste til en psykologsamtale. Med et forstærket tilskud til foreningen Børn, Unge og Sorg får vi nu halveret ventelisten.

Der kommer også fokus på de gangbesværede borgere som nærmest er spærret inde i deres eget hjem, når kommunen gang på gang pludseligt graver fortove og gader op. Nu undersøges det, om borgerne kan få tilskud til f.eks.at tage en taxa, ligesom Dansk Folkeparti har fået afsat penge til de private entreprenører, så de kan orientere hurtigere og bedre om gravearbejder.

Et andet stort problem vi har taget fat på, er parkeringspladserne til de handicappede. Alt for mange parkerer blot deres bil på en sådan plads, selvom den er reserveret til en borger, som nødvendigvis skal parkere tæt på sin hoveddør. Det kan vi ikke være bekendt.

Derfor har Dansk Folkeparti fået afsat penge til flere parkeringsvagter som skal sørge for, at handicappladserne holdes fri til netop de handicappede og ikke alle andre.

De hjemløse har vi heller ikke glemt. De hunde som er de hjemløses bedste ven og trøst i en hård hverdag får nu mulighed for at komme til dyrlægen og få et sundhedscheck en gang om året. Dansk Folkeparti har simpelthen fået afsat en pose penge til netop det formål.

Alt for mange snakker om, hvor fantastisk en by København er. De hæfter sig ved omtalen af byen i udlandet, og gang på gang bliver København rost som en grøn by.

I Dansk Folkeparti er vi dog opmærksomme på, at der er en lang række københavnere som behøver mere hjælp og omsorg. Langt fra alle lever på solsiden i byen. Derfor har vi med budgetaftalen sat lys på nogle af de grupper af medborgere som sjældent lander på forsiden af aviserne, men som er en vigtig del af byen og som fortjener vores respekt og hjælp.