DF-forslag om grænsekontrol vækker opsigt i Sverige

0
2276
EXpressen / Kvällspostens omtale af DFs forslag om grænsekontrol.

Svensk forbløffelse over Dansk Folkepartis forslag om permanent grænsekontrol fra Sverige til Danmark. “Det handler om at passe på sit land,” forklarer Martin Henriksen (DF) til den svenske avis Expressen

Dansk Folkepartis forslag om at indføre permanent kontrol ved grænseovergangene fra Sverige til Danmark vækker opsigt i flere svenske medier.

Avisen Expressen skriver, at forslaget “slog ned som en bombe blandt mange svenskere” – uden dog at sætte navn på. Avisen bringer et interview med DFs udlændingeordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti, der siger, at han godt forstår at kontrollen vil være en gene for pendlerne mellem København og Sydsverige.

”Men er der tale om en svensker, der bor i Malmø og arbejder i København, så bliver det jo ikke noget problem at passere grænsen, så længe papirerne er i orden,” siger han.

Martin Henriksen bruger anledningen til at kritisere Sveriges udlændingepolitik:

“Grænsekontrol handler om at passe på sit land – det ser vi som vores pligt i Dansk Folkeparti. Det er ingen hemmelighed, at vi er kritiske over for den ekstremt uhensigtsmæssige flygtningepolitik, som Sverige fører,” siger Martin Henriksen.

Artiklen i Expressen kan læses her.

Læs også: DF vil have grænsekontrol fra Sverige til Danmark