Biden stopper rapport om virus fra laboratorium i Wuhan

0
1917
En covid 19-test i Kina. I følge Wall Street Journal blev tre forskere fra et laboratorium i Wuhan indlagt med symptomer på Covid-19 i november 2019. Foto: STR / AFP / China OUT

Den amerikanske præsident har forbudt sit eget udenrigsministerium at undersøge, om Covid-19 slap ud fra et laboratorium i den kinesiske by Wuhan

Officielt er begrundelsen, at kvaliteten af ministeriets undersøgelse indtil nu var for ringe. Undersøgelsen blev startet i al stilhed under den tidligere præsident Donald Trump og den slags kritik er blevet et omkvæd for Joseph R. Bidens regering. I det her tilfælde lyder det for mange journalister som om man ikke har lyst til at sige noget negativt om den kinesiske ledelse.

Undersøgelsen blev startet af den tidligere udenrigsminister Mike Pompeo. Han sagde i denne uge, at han formodede, at virus stammer fra et laboratorium og at den kinesiske regering forsøger at skjule det.

”Jeg er sikker på, at de informationer, vi har set indtil nu, svarer til et udslip fra et laboratorium og at Kinas regering forsøger at sløre det,” sagde han og fortsatte:

”Hvis jeg tager fejl, så håber jeg at det kinesiske kommunistparti vil stå frem og vise, at jeg er et fjols.”

USAs præsident Joseph Biden vil ikke lade udenrigsministeriet fortsætte undersøgelsen af, om Covid-19 slap ud fra et laboratorium i Wuhan. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Syge forskere

Vi har tidligere fortalt om europæiske forskeres formodning om denne virus er menneskeskabt og slap ud fra det meget omtalte laboratorium i Wuhan – læs mere her. Formodningen om, at laboratoriet har arbejdet med ekstra farlige og menneskeskabte varianter af corona virus, blev styrket i denne uge, da den ansete avis Wall Street Journal kom med nye oplysninger i sagen. Blandt andet blev tre forskere fra laboratoriet indlagt med symptomer på Covid-19 – det skete allerede i november 2019 eller en måned før den officielle start på epidemien.

Oplysningerne stammer til dels fra USAs egen efterretningstjeneste, CIA. Deres rapport om sagen fortæller om de tre syge forskere og fastslår, at kilderne til denne information er meget pålidelige. Ligesom i avisens historien fremhæver CIA, at der kan være tale om andre sygdomme.

Kilder: Wall Street Journal, Fox News, CNN, New York Post