”Mattias Tesfaye har holdt Folketingets partier for nar”

0
2427
Kristian Thulesen Dahl og Inger Støjberg efter mødet med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Få minutter senere udsendte ministeren en pressemeddelelse om, at planerne om et udrejsecenter på Langeland er droppet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Udlændinge- og integrationsministeren holdt en times møde med Folketingets partier om udrejsecenteret på Langeland, uden at nævne, at regeringen få minutter senere ville skrotte planerne. ”Det er fuldstændigt absurd,” siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl

“Fuldstændig absurd”.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er mildest talt ikke imponeret over regeringens håndtering af sagen om udrejsecentret for kriminelle udlændinge, som alligevel ikke skal ligge på Langeland.

Beslutningen om at droppe Langeland blev meldt ud i en pressemeddelelse på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside tirsdag aften inden klokken 21. Det skete mindre end en time efter, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye havde holdt et timelangt møde med Folketingets partier om udrejsecentret, som regeringen i sidste uge – uden at inddrage nogen – havde besluttet at placere i det tidligere asylcenter Holmegaard ved Bagenkop på Sydlangeland.

På mødet sagde Mattias Tesfaye intet om, at regeringen ville droppe Langelands-planerne. Derfor var Kristian Thulesen Dahl, med egne ord, “ved at tabe underkæben”, da han hørte, at planerne nu er skrottet og at de kriminelle udlændinge alligevel skal blive på udrejsecenter Kærshovedgård i ;idtjylland.

“Vildt! Ikke et ord på mødet med alle partier….og så 30 min efter siger ministeren så pludselig stop for Langeland. Godt nok en vild måde at håndtere tingene på… Og Midtjylland skal ikke undgælde!! Regeringen har lovet at flytte de udvisningsdømte væk derfra!,” skriver Kristian Thulesen Dahl på Twitter.

DFs formand Kristian Thulesen Dahl ankommer til mødet med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

”Alt hvad de sagde var bullshit”

Til Jyllands-Posten uddyber han:

“Jeg synes, det er fuldstændigt absurd, at vi har siddet til møde i fem kvarter med ministeren, uden at han har mælet så meget som et eneste ord om, at det var det her, han agtede,” siger Kristian Thulesen Dahl.

“Alt, hvad de så sagde på mødet om, at de skulle snakke i regeringen og undersøge nogle ting, det var – havde jeg nær sagt – bullshit. Det er virkelig bekymrende, at en minister tænker, at han skal behandle Folketinget og dermed den danske befolkning på den måde,” fortsætter han.

Han tilføjer, at han glæder sig på langelændernes vegne, men at han ikke forstår, hvorfor Mattias Tesfaye intet sagde, da han drøftede sagen med alle partierne.

“Hvorfor i alverden sagde han ikke bare det på mødet?,” spørger Kristian Thulesen Dahl i Jyllands-Posten.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) taler med pressen efter mødet med partierne om udrejsecenteret på Langeland. Kort efter udsendte han en pressemeddelelse om, at planerne nu er droppet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ifølge Mattias Tesfaye er det SF og de borgerlige partier, der bærer ansvaret for, at de kriminelle udlændinge nu må blive på Kærshovedgård, hvor de skaber utryghed i lokalområdet. Langelands-løsningen var ”overvejet grundigt” og ”den mindst dårlige”, men der var et politisk flertal imod.

“Regeringens løsning med Holmegaard på Langeland var overvejet grundigt. Vi har kigget nøje på mulighederne og fundet den mindst dårlige løsning. Hvis partierne kommer med forslag til andre mulige og nye placeringer, er min dør altid åben, og jeg har kaffe på kanden. Men som det ser ud nu, så betyder det desværre, at udrejsecentret foreløbigt må blive, hvor det er,” udtaler ministeren i pressemeddelelsen.

Inger Støjberg mener, at regeringen har holdt Folketingets partier for nar i sagen om udrejsecenteret på Langeland. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg: Folketinget holdt for nar

Han undlader dog at nævne, at de borgerlige faktisk er kommet med forslag til nye placeringer. Venstre og konservative har peget på VLAK-regeringen og Dansk Folkepartis gamle forslag om øen Lindholm, og Dansk Folkeparti har peget på sit forslag om den nedlagte flådestation Grønnedal i Grønland.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg mener, at Mattias Tesfaye har holdt Folketinget for nar, når han tydeligvis havde besluttet sig inden tirsdagens møde.

“Han har besluttet det før, og så har han siddet og vidst det. Jeg synes i virkeligheden, at man har holdt samtlige af Folketingets partier for nar,” siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten.