Unge socialdemokrater i Skåne styres af ekstremister

0
2981
Prædikanten Hussein Hamad har i følge Expressen været i Syrien og støtter IS på de sociale medier. Han har været indbudt til møder i SSU, hvor han skulle tale om "religionens plads i samfundet". Her ses han i en prædiken på Youtube.

Yderligtgående muslimer har reelt overtaget magten i Skånes forening af unge socialdemokrater, der er Sveriges tredjestørste. Selvom problemet har været kendt i et stykke tid, har partiet ikke grebet ind

”Islam er universalmedicin mod alle menneskets lidelser, sygdomme og problemer,” siger Rizwan Elahi, der er socialdemokratisk kandidat til Riksdagen og tidligere leder af de unge socialdemokrater i Skåne, SSU. Han og andre ekstreme muslimer har i høj grad præget SSU i Skåne. De har også givet taletid til ekstreme imamer fra en moske, der tidligere har været kendt for sin støtte til IS.

SSU-afdelingen har i nogen tid været under kritik i de svenske medier, men 33 navngivne medlemmer af SSU afviser kritikken og kalder det for falske fakta og islamhad. Omvendt skriver avisen Expressen i dag, at flere af de 33 tidligere har delt voldsforherligende og jødefjendsk materiale. Samtidig har de ifølge avisen ved flere lejligheder støttet ekstreme teorier og grupper på de sociale medier.

Kritik fra Stockholm

Da historierne om de ekstreme muslimer og deres magt over SSU begyndte at komme frem, gik de ansvarlige i flyverskjul og ville ikke tale med medierne. Fra SSUs ledelse i Stockholm hed det sig, at hvis oplysningerne i medierne var rigtige, så må medlemmerne ud af partiet. Indtil videre er de blot suspenderet trods alvoren i mediernes afsløringer.

I dag siger den nuværende formand for SSU i Skåne, Tiba Awni, at et enkelt medlem er blevet bortvist.

”Vi har en hård konflikt i SSU, som vi må få redt ud,” siger hun blot.