Unge sætter ild til biler i flere svenske byer samtidig

0
3924
Mindst fire biler er her sat i brand i den svenske by Trolhättan. Foto: 60070 Joachim Nywall/TT/Scanpix 2018)

Sortklædte unge brænder mindst 80 biler af i koordineret aktion. “Hvad fanden har I gang i,” spørger den svenske statsminister

Svenske politikere er i oprør, efter at grupper af sortklædte unge mandag aften satte ild til biler i flere byer i det vestlige Sverige i noget, der lignede en koordineret aktion. 80 biler i alt blev brændt af samtidig tre forskellige steder i Gøteborg og Trollhätan.

Der blev smidt sten mod politiet og veje blev spærret for at forhindre myndighederne i at komme frem. Chokerede vidner fortæller til svenske medier om, at bilerne blev antændt med molotovcocktails.

Endnu er ingen anholdt, men politiet har i følge svenske medier haft fat i flere unge, som var i nærheden af brandene og “vi har taget en snak med deres forældre”.

Statsminister Stefan Löfvens (S) første reaktion til svensk radio lød:

“Jeg bliver virkelig forbandet over det her. Mit spørgsmål til disse er, hvad fanden laver du? Samfundet vil altid handle hårdt på dette”.

Moderaternes formand Ulf Kristersson

“Det her er ikke “protester”, det er sabotage. I praksis har Sverige for lang tid tolereret det. Nu er det simpelthen nødt til at ende,” siger han.

Sverigedemokraterne skriver på Twitter:

“”Politi angrebet af stenkastende unge efter et stort antal biler var blevet sat i brand. Politiet taler om 80 biler, der skal brændes. Billeder fra områderne viser kaotiske scener. 9. september vil vi gøre Sverige sikkert igen”.