Økonom: Masser af investeringer i Storbritannien efter Brexit

0
3571
Udenlandske investeringer er i vækst i Storbritannien,.

Storbritannien mere attraktivt for udenlandske investorer end det øvrige Europa, mener den amerikanske økonom Pippa Malmgren, der var rådgiver for USAs præsident George W. Bush

Glem skræmmebillederne om udenlandske investorer, der flygter fra de britiske øer efter Brexit. Storbritannien er stadig et super-interessant marked for udenlandske investorer.

Det fastslår den amerikanske økonom Pippa Malmgren, der er tidligere rådgiver for præsident George W. Bush. Pippa Malmgren er i dag bl.a. rådgiver for det britiske departement for international handel. Hun siger til finans-tv-stationen Bloomberg, ifølge den britiske avis Daily Express, at Storbritannien lige nu er et bedre sted at placere sine investeringer end i EU, hvor skatter og bureaukrati gør investeringer mere vanskelige.

”Den store ironi er, at jo svagere det britiske pund er, jo mere konkurrencedygtigt er Storbritannien. Penge er ligesom vand. Det vil bevæge sig derhen, hvor det står overfor mindst modstand. Så med mindre briterne hæver sine skatter og øger bureaukratiet, vil pengene fortsætte med at flyde ind i Storbritannien,” siger Pippa Malmgren til Bloomberg.

Det er stadig usikkert, om Storbritannien får en aftale med EU, når Det Forenede Kongerige forlader unionen, eller om det bliver en ”hård brexit” uden en aftale.

”Det er vigtigt at huske, at selv om mange investorer ikke kan lide den usikkerhed, som Brexit efterlader, så er det altså heller ikke nemt at tjene penge på kontinentet. Så det er ikke et enten-eller. Investeringerne vil fortsat stige i Storbritannien,” siger Pippa Malmgren i følge Daily Express. Læs artiklen her.

“Med mindre briterne hæver sine skatter og øger bureaukratiet, vil pengene fortsætte med at flyde ind i Storbritannien”

Teknologi-virksomheder tiltrækker investorer

Storbritannien er verdens femte største økonomi. Værdien af udenlandske investeringer lå i 1. halvår 2018 0,8 procent højere end i 2016.

Blandt de brancher som tiltrækker udenlandske investorer, er den britiske tech-branche. I følge The Telegraph har andelen af udenlandske investeringer i britiske teknologiske virksomheder været dobbelt så stor det seneste år, sammenlignet med 2016.

Læs artiklen i The Telegraph

Omvendt står den britiske finanssektor til at blive reduceret. Men hvor tidligere skøn om jobudviklingen i City of London, det britiske finanscentrum, anslog at helt op til 200.000 finansielle arbejdspladser ville forsvinde ud af landet efter Brexit, så anslår en ny og endnu ikke offentliggjort rapport bestilt af Londons bystyre, at 5000-13.000 arbejdspladser vil forsvinde fra City of London. Omtale af rapporten kan læses i Finans.dk