Ulandsfrivillige truet med halshugning i Marokko

0
3372
Ulandsorganisationen Bouworde fortæller på Facebook om arbejdet i Marokko. Et par dage senere meddeler de, at ambassaden har opfordret dem til ikke at fortsætte arbejdet i Marokko. Fra Bouwordes facebookside

De tog til Marokko for at hjælpe det fattige land – og blev truet med halshugning. Unge ulandsfrivillige fra Belgien opgiver projekt efter trusler

Som en del af deres sommerlejr hjalp de unge belgiere – de fleste af dem er kvinder – med at reparere en landevej. I varmen arbejdede de unge i shorts og det vakte vrede blandt de muslimske marokkanere. En skolelærer på 26 blev i den forløbne uge arresteret for direkte at have opfordret til, at man burde skære hovederne af dem i Allahs navn.

En ledende islamistisk politiker, Ali El Asri, blev derimod ikke stoppet af marokkansk politi, da han omtalte de unge som upassende klædt. På Twitter hævdede han, at de unge var i badedragt – og at deres opførsel var en skændsel og et overgreb på de lokale og deres muslimske værdier. Han får støtte fra mange, men også kritik – blandt andet skriver en lokal bruger, Salwa Lakrafi, at han selv burde tage ud og arbejde på vejen i sit fine jakkesæt.

Lejren for de unge ligger ved byen Taroudent, der er på højde med turistbyen Agadir. Området befinder sig på sydsiden af Atlas-bjergene, mindre end 200 kilometer fra den by, hvor en ung dansk kvinde Louisa Vesterager Jespersen sidste december blev fundet dræbt sammen med sin norske veninde. Belgierne har støttet de lokale gennem projekter over flere år.

Stop for hjælp

Foreningen bag hjælpen, Bouworde, sender unge helt ned til 15-årsalderen afsted for at hjælpe til i Afrika, Latinamerika og Asien. Den vil nu ifølge belgiske medier overveje, om den fortsat kan støtte projekter i muslimske lande. En række af de unge fra projektet har forladt Marokko i frygt for deres sikkerhed.

Omvendt her sagen vakt vrede især blandt unge, veluddannede i Marokko. Her har en aktiv ungdomsgruppe kaldt til en aktion i turistbyen Marrakesh, hvor alle skal komme i shorts.