Thulesen Dahl kritiserer Lars Løkke: Han vil ikke samle det borgerlige Danmark

0
1542
Jakob Ellemann, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen under et pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods ved Ruds Vedby. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DF-formand dybt skuffet over Venstres formand, som efter Venstres sommergruppemøde ikke vil afskrive sig muligheden for samarbejde med de radikale

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er skuffet over de meldinger, som Venstres formand Lars Løkke Rasmussen kom med på fredagens pressemøde efter Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods. I onsdags fastslog Kristian Thulesen Dahl, at DF fremover vil stille betingelser for at pege på Venstres formand som statsminister.  Betingelsen er, at Venstre skal opgive de tanker, som Lars Løkke Rasmussen luftede i slutningen af valgkampen om at invitere Radikale Venstre med i en regering. Men den garanti vil Lars Løkke Rasmussen ikke give:

“Jeg kommer ikke som formand til at afskrive mig nogle muligheder. Når Dansk Folkeparti kræver, at vi afsværger os et samarbejde med de Radikale, så kan jeg ikke sige det,« sagde Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

Vil være statsminister for enhver pris

Det skuffer og undrer Kristian Thulesen Dahl:

“Det Venstre, vi ser i dag, er ikke et Venstre, der er et samlende parti for det borgerlige Danmark. Den Løkke, der toner frem på pressemødet i dag, har ikke nogen ambitioner om at samle det borgerlige Danmark. Det vigtigste for ham er, at Venstre sidder på statsministerposten, og så må det blive med dem, som han i situationen kan få opbakning fra til at sidde i statsministerstolen – uanset politikken,” siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

DF-formanden konstaterer, at Lars Løkke Rasmussen vil være statsminister for enhver pris. Det politiske kommer ikke først for Løkke, hvilket er dybt skuffende:

“Det Venstre, vi ser i dag, er jo ikke et Venstre, der er et samlende parti for det borgerlige Danmark. Det splitter mere, end det samler, og det lægger de heller ikke skjul på. Løkke vil hellere være en fri fugl, og han giver sig selv og Venstre et frihedsbrev i forhold til det borgerlige Danmark,” siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Kristian Jensen under pressemødet i forbindelse med Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kristian Jensen banket på plads

På Venstres sommergruppemøde blev Venstres næstformand Kristian Jensen tilsyneladende banket på plads af Lars Løkke og hans støtter. Kristian Jensen, der har ambitioner om afløse Løkke, gav onsdag et stort interview i Berlingske, hvor han kritiserede Lars Løkke Rasmussens udmeldinger i valgkampen om en SV-regering. Men på fredagens pressemøde trak Kristian Jensen voldsomt i land og erklærede, at han burde “have givet sin analyse” til gruppen først. Samtidig gav han sin fulde støtte til Lars Løkke Rasmussen som formand.

Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen sagde på gruppemødet – og gentog til journalister efter pressemødet – at han mener, at Kristian Jensen bør trække sig som næstformand, fordi Jensen har optrådt illoyalt overfor den siddende formand.