Klima-Greta smider journalister ud

0
1883
Greta Thunberg og andre unge klimaaktivister på "Smile for Future Summit for climate" i Lausanne. 450 unge fra 37 lande deltog. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

På den sidste dag af en stor konference for unge om klima smed den svenske klimaaktivist Greta Thunberg journalisterne ud

Striden begyndte allerede onsdag, da de unge deltagere i konferencen Smile for Future i den schweiziske by Lausanne første gang bad journalisterne holde sig væk. Journalisterne har kunnet berette om store skænderier og sågar deltagere i krampegråd. Fredag diskuterede deltagerne så heftigt om hvorfor de ikke kunne blive enige om ret meget på konferencen og det var i forlængelse af det, at journalisterne vil smidt ud af den store sal.

For Greta Thunberg var det klart, at stridighederne i høj grad skyldtes journalisterne og ikke så meget det forhold, at deltagerne især var uenige om, hvor rabiate de skal optræde. Derfor fik hun salen med på at vise journalisterne ud. Med de særlige håndtegn, som børnene og de unge ved konferencen bruger, viste et flertal, at de var enige med svenskeren i, at medierne havde skylden for den dårlige stemning.

Kort tid efter blev journalisterne inviteret ind igen og kunne dække afslutningen på den fem dage lange konference. Da en reporter fra det schweiziske blad Blick ville vide, hvad der var sket, kom der et rigtigt politikersvar fra en af de lidt ældre deltagere:

”Vi er også bare mennesker og har nogen brug for vores privatsfære. Men som bevægelse ønsker vi at være så transparente som muligt,” sagde Kelmy Martinez på 21.