Hørsholm Kommune overvejer at spare en halv million kroner årligt i ældreplejen ved at bruge vådservietter i stedet for vand og sæbe. Grotesk, mener DFs social- og ældreordfører Karina Adsbøl

De ældre i Hørsholm Kommune skal måske vaskes med vådservietter i stedet for med vand, sæbe og skumvaskeklude. Kommunen skal nemlig spare et tociret millionbeløb, og administrationen har regnet ud, at der kan spares op mod en halv million kroner årligt i ældreplejen, hvis vand og sæbe erstattes med vådservietter.

“Det kan godt ske, at det i 150 år har været smart at bruge vand, sæbe og gammeldags vaskeklude, men vi skal også være åbne overfor nye og bedre muligheder. Vaskeservietten kan være en sådan mulighed, der er bedre for både borgere og medarbejdere,” siger formanden for Social-og Seniorudvalget i Hørsholm, Thorkild Gruelund, til Frederiksborg Amts Avis.

Han fortæller, at han fået administrationens ord for, at det er samme slags vaskeserviet, som bruges til små børn:

“Jeg har et barnebarn, og når han bliver skiftet, så bruger vi gerne sådan en vaskeserviet. Det er meget hygiejnisk,” siger han til avisen.

“Det kan godt ske, at det i 150 år har været smart at bruge vand, sæbe og gammeldags vaskeklude, men vi skal også være åbne overfor nye og bedre muligheder”

Thorkild Gruelund, formand for Social-og Seniorudvalget i Hørsholm, til Frederiksborg Amts Avis.

DF: Det er ikke værdigt 

Ældre Sagen ser kritisk på brugen af vådservietter:

“Der er tale om mennesker, der er afhængige af hjælp fra andre til fx at komme i bad og føle sig velsoignerede. Derfor er det uværdigt, hvis kommunen ikke kan hjælpe deres borgere med disse grundlæggende behov,” skriver ældrepolitisk konsulent Rikke Sølvsten Sørensen til Frederiksborg Amts Avis.

Dansk Folkepartis social- og ældreordfører Karina Adsbøl er forarget over Hørsholm Kommunes overvejelser:

“Alle ældre fortjener naturligvis et rigtigt bad. Vi snakker om mennesker, der har arbejdet hele deres liv, og som har formet Danmark med slid, håb og drømme. Vi skylder alle ældre i Danmark en tryg og værdig alderdom – og det er en vådserviet som bad naturligvis ikke. Det er ikke værdigt,” skriver hun i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis.