Skaarup til Mattias Tesfaye: Har I nogen planer om udlændingestramninger?

0
2197
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

DFs gruppeformand Peter Skaarup vil have svar fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye: Har den socialdemokratiske regering andet end lempelser på dagsorden?

Hvad vil Socialdemokratiet gøre for at fastholde den stramme udlændingepolitik?

Det spørgsmål har Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup stillet til den nye udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Spørgsmålet kommer efter seks uger med den nye S-regering, hvor der er kommet adskillige udmeldinger om lempelser i udlændingepolitikken, men hvor der ikke er kommet nogen forslag til stramninger.

”Jeg vil gerne vide, om man har en strategi, der ikke kun handler om at lempe, men også om at stramme. Indtil videre har jeg ikke set nogle forslag til stramninger fra regeringens side, og det er totalt i strid med alt det Socialdemokratiet sagde i valgkampen,” siger Peter Skaarup.

Forståelsespapir med lempelser

Socialdemokratiet sagde før og under valgkampen, at partiet står fast på den ”brede udlændingepolitik”, hvilket skulle forstås som den stramme linje, som Socialdemokratiet har bakket op under den borgerlige regering. Men i det forståelsespapir, som Socialdemokratiet blev enige med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten ved regeringsdannelsen i juni, er der lagt op til en stribe lempelser:

  • Børnefamilierne flyttes fra udrejsecenter Sjælsmark til et nyt udrejsecenter kun for børnefamilier.
  • Danmark skal begynde at modtage kvoteflygtninge igen.
  • Det planlagte udrejsecenter for kriminelle udvisningsdømte på øen Lindholm skal droppes. I stedet skal der findes en anden placering.
  • Flygtninge skal fremover kunne blive i Danmark, hvis de har været i beskæftigelse i to år, selv om de ikke længere har et beskyttelsesbehov.
  • En kommission skal se på ydelserne, bl.a. integrationsydelsen. Her og nu afsættes 250-300 millioner kroner årligt til et midlertidigt, kontant børnetilskud til familier på integrationsydelse eller ramt af kontanthjælpsloftet

Flere penge til børnefamilier

I forhold til det sidste, er regeringen ved at være klar med et udspil. Ifølge et regeringsnotat, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af, er der planer om et tilskud på op til 1900 kroner ekstra skattefrit om måneden for familier med to børn.

Peter Skaarup mener, at det er støttepartierne, der bestemmer udlændingepolitikken:

”Vi har en et-parti regering, der bare ser til, mens støttepartierne styrer. Jeg savner nogle udspil, der viser, at regeringen ønsker at føre en stram udlændingepolitik. Det virker mere som om man er bange for at tirre støttepartierne,” siger Peter Skaarup – og fortsætter:

“Vi har stadig meget store udfordringer på udlændingeområdet, men regeringen agerer som om der ikke er nogle problemer længere. Vi mener blandt andet, at der er behov for, at man begynder at tage livtag med de konventioner, der betyder, at vi får så forholdsvis mange indvandrere og flygtninge”.

Ud over at spørge Mattias Tesfaye om han vil sikre en stram udlændingepolitik, har Peter Skaarup også spurgt ministeren, hvor stort et antal ikke-vestlige indvandrere han mener er bæredygtigt for Danmark. Desuden vil Skaarup vide, hvad ministeren vil gøre for at nedbringe antallet af ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse.