DF kalder minister i samråd efter tolke-afsløringer

0
4194

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup vil have redegørelse fra justitsminister om det skandaleramte tolkefirma EasyTranslate.

Mindst 70 gange har Københavns Politi klaget over tolkefirmaet EasyTranslate, som siden 1. april har leveret tolke til bl.a. alle landets politikredse. EasyTranslate har ellers selv oplyst til Rigspolitiet, at der kun er klaget fire gange over tolkefirmaet, men en aktindsigt, som Radio24syv har fået, viser, at antallet af klager er langt større.

Det er en af grundene til, at Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup nu har indkaldt justitsminister Nick Hækkerup i et samråd.

”Det er selvfølgelig ikke holdbart, at de oplysninger, man har givet videre, ikke passer sammen. Derfor er vi nødt til at have ministeren på banen til at fortælle, hvad der så er de rigtige oplysninger, og hvordan kan det være, at man giver forkerte oplysninger og indbyrdes modstridende oplysninger til offentligheden,” siger Peter Skaarup til Radio24syv.

Radio24syv har bragt stribevis af afsløringer om EasyTranslate de seneste uger. Afsløringerne viser, at EasyTranslate har problemer med at skaffe det fornødne antal tolke og at kvaliteten af tolkene er stærkt svingende. I følge Radio24syv sender tolkefirmaet folk på job, der mangler den obligatoriske uddannelse eller ikke er blevet sikerhedsgodkendt.

Alvorlige afsløringer

På den baggrund skriver Peter Skaarup i indkaldelsen til samrådet med Nick Hækkerup:

“Ministeren bedes redegøre for, hvordan regeringen forholder sig til de alvorlige afsløringer om, hvordan tolkefirmaet Easy Translate bl.a. grundet ukvalificerede, udeblivende og ikke-godkendte tolke har skabt kaos hos blandt andre Københavns Politi, Flygtningenævnet og Dommervagten, herunder om regeringen mener, at Easy Translate har eller formår at løfte tolkeopgaven i henhold til den indgåede rammeaftale, eller om der skal findes andre løsninger for at sikre, at vores justits- og udlændingemyndigheder kan fungere optimalt”.

EasyTranslates kontrakt med Rigspolitiet er 520 millioner kroner værd. Kontrakten dækker al tolkning under Justitsministeriet samt Udlændinge- og Integrationsministeriet.

EasyTranslates medejer og daglige ledere Frederik Riskær Pedersen har afvist at stille op til interview med Radio24syv.