Udflytning af uddannelser får varm modtagelse hos DF i Aarhus

0
1279
Jakob Søgaard Clausen er 1. suppleant til Århus Byråd for Dansk Folkeparti.

Pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti i Aarhus:

Mens Aarhus borgmester og KL-formand Jacob Bundsgaard møder regeringens udspil om udflytning af uddannelser fra de store byer med bekymring, så får udspillet en anderledes varm modtagelse hos Dansk Folkeparti i Århus.

“Det her udspil er et vigtig skridt i kampen mod årtiers centralisering. I dag ligger 80 procent af de videregående uddannelser i de fire største byer. I Aarhus har vi som landets andenstørste by – og Jyllands hovedstad – også et ansvar for at sikre, at landdistrikterne ikke affolkes, mens tilflyttere valfarter til de største byer, ” lyder det fra partiets 1. suppleant og kandidat til Århus Byråd, Jakob Søgaard Clausen, der mener, at udflytningerne vil kunne gavne Århus på sigt:

“Den store tilflytning til Århus presser boligpriserne i vejret og er grunden til, at der kommer massevis af nybyggeri med fortætning og høje bygninger til følge, mens de grønne områder og bevaringsværdige bygninger må lade livet. Derfor bør Århus omfavne udspillet og bidrage konstruktivt til udflytningen i samarbejde med Aarhus Universitet og de øvrige uddannelsesinstitutioner. Århus bliver ikke en ringere studieby ved at lidt færre studerende flytter hertil fremover. Tværtimod. Det kan være med til at understøtte, at vi får et Århus, som alle har råd og lyst til at bo og leve i.”