Tyskland: Syrisk YouTuber tiltalt efter fingeret mord på betjent

0
1406
I videoen fingerer den syriske flygtning Fayez Kanfash et drab på en tysk betjent. Screenshot fra videoen

I filmen, der stadig kan findes på YouTube, skyder han først efter tre personer, der er klædt ud som betjente. Undervejs bruger han sin datter som skjold

I mere end 40 år har tyskerne fulgt den meget populære underholdningsserie på tv, ”Verstehen Sie Spass”, hvor almindelige tyskeres sans for det morsomme bliver sat på en alvorlig prøve. Det gælder altså om, at man ikke bare en arbejdsom og alvorlig tysker, men er tolerant og med på en spøg – særligt da hvis spøgefuglen er udlænding. Men den syriske YouTuber Fayez Kanfash har ramt grænsen for den gode smag.

Hans datter medvirker ofte i hans film og han giver den som moderne far. Og han tilføjer sine videoer advarsler om at man ikke skal gøre som ham i filmen og at man skal respektere myndighederne i det land, hvor man som muslim nu bor. Men det at skyde efter betjente på film og så hyle op om, at de skal passe på hans datter, virker ikke særligt respektfuldt.

Fayez Kanfashs video ligger stadig på Youtube:

Socialbedrag

Den 23-årige Fayez Kanfash blev tilbageholdt for en måned siden i forbindelse med en anden video, som han selv syntes var morsom. Der trækker han en bagbundet mand med en maske af den franske præsident Emmanuel Macron – der er forhadt i islamistiske kredse – gennem Berlin-forstad Neukölnn. Hans medspiller havde en løkke om halsen, og man skal vist have en helt særlig humoristisk sans for at kunne se det som andet end en mand, der bliver først til sin egen henrettelse.

Undervejs blev den udklædte mand tævet med en livrem. Masker af den franske præsident blev brændt af og der blev såmænd også råbt Allahu Akbar. Publikum i det muslimske dominerede kvarter syntes vist, at det var morsomt, men sådan ser det tyske politi det ikke.

I hvert fald har myndighederne efterforsket Kanfash i de uger, der er gået siden den gang. Og det er ikke kun hans forherligelse af vold, der er i fokus. Han har efter myndighedernes opfattelse overtrådt våbenloven og formentlig begået socialbedrag, for han har hævet socialhjælp samtidig med at han har tjent omkring 1000 € om måneden fra YouTube.

Kilder: ARD, BZ, YouTube, Tagesspiegel