Tyskland støtter Israel

0
1768
Hamas sender raketter afsted mod Israel fra Gaza City. Foto: MAHMUD HAMS / AFP

Mens de internationale krav om et stop for kampene mellem israelere og palæstinensere bliver stadig kraftigere, kan Israel regne med støtte fra et land: Tyskland

Mens tabstallene på den palæstinensiske side når over 200 døde, kræver mange politikere – herunder mange fra det regerende demokratiske parti i USA – at Israel indstiller angrebene. Men i Tyskland vokser kritikken af den anden side – og dem der støtter palæstinenserne. Og kritik af Israel bliver ofte set som antisemitisk.

Tyskerne går især i rette med dem, der glemmer at der er to sider til konflikten. Eller som lader som om, at den palæstinensiske side nærmest er forsvarsløs.

Raketindustri

Mens nogle medier beskriver de omkring 1400 raketter, som Hamas har sendt mod Israel fra Gaza, som hjemmelavede, fremhæver tyske medier at der er tale om professionelle raketter, der enten smugles ind i Gaza eller som bygges af en egentlig raketindustri. Til avisen Bild siger en af landet førende militæreksperter, Fabian Hinz:

”Med effektiv hjælp fra Iran har man opbygget en raketindustri, som man må tage alvorligt. Den kan producere raketter i stadig større tal og med stadig længere rækkevidde. Hvor de første Hamas raketter ikke kunne flyve mere end to eller tre kilometer, så producerer Hamas i dag raketter, der kan nå mål 250 kilometer væk.”

Raketter vises frem på en propagandavideo fra Hamas.

Tyske medier beskæftiger sig også med finansieringen af raketter, hvor der formentlig indgår tyske statsmidler. Den tyske regering er en af de største bidragydere til UNWRA, der siden 1949 har skaffet skoler, jobs og især understøttelse til palæstinensiske flygtninge og deres efterkommere. Især i Gaza er denne FN-organisation rykket tæt på Hamas og en række af den militante organisations lagre og fabrikker menes at lægge lige op ad skoler og andre faciliteter fra UNWRA.

Flere tyske medier skriver, at UNWRA ikke bare holder et beskyttende blåt flag hen over ekstremisterne i Hamas. Også mange ansatte i organisationen er enten medlemmer af Hamas eller støtter organisationen åbent. Her stikker det i øjnene, at 60 procent af UNWRAs budget på en milliard dollars kommer fra europæiske lande med Tyskland som største donor.

Røg fra et raketangreb i den israelske by Ashkelons, der ligger tæt på Gazastriben. Foto: JACK GUEZ / AFP

Kritik af Greta

De tyske medier og politikere langer også ud efter klimaaktivister i Fridays For Future og deres anfører, Greta Thunberg. Deres verdenssyn er også her meget simpelt og FFF tager entydigt parti for palæstinensere. Deres hjemmeside linker til en række palæstinensiske hjemmesider, hvor Israel simpelthen er fjernet fra verdenskortet.

Tilsvarende holdninger kommer frem ved en række demonstrationer over hele Tyskland, hvor mange af deltagerne er muslimske migranter. Indenrigsminister Joachim Herrmann taler i dag om, at antisemitiske demonstranter helt enkelt skal udvises.

Kilder: Welt, Bild, Spiegel