Tyskland: Nyankomne migranter bringer coronavirus med sig

0
26338
Tyskland har lukket sine grænser som led i bekæmpelsen af coronavirus. Her er grænseovergang til Danmark ved Frøslev. oto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

De tyske myndigheder er gået i gang med at teste migranter i landets mange lejre for coronavirus. I et tilfælde havde syv nyankomne migranter selv bragt sygdommen med sig

Tyskerne har svært ved at følge med under corona-krisen, men må nu bruge ekstra ressourcer på landets hundredtusinder af migranter. Dels fordi de ofte bor tæt sammen, dels fordi nogle af dem kan have taget sygdommen med sig. Ikke alle delstater offentliggør tal for området, men fra Heidelberg i det sydtyske ved vi, at mindst syv nyankomne migranter var smittet på forhånd.

Den første blev opsporet allerede i sidste uge. Der er tale om en asylansøger fra Kina på 48 år, der er kommet sammen med et barn på to år. Begge skal nu være i karantæne.

Det er ikke kendt, hvor de andre seks kom fra. De havde meldt sig til et af de mange tyske lejre, hvor nyankomne kan søge asyl. I lejren i Heidelberg bor der i forvejen 1300 flygtninge og migranter, der nu alle skal undersøges.

Fortsat mange nye

Myndighederne frygter et større udbrud, fordi lejren er så tætpakket og fordi mange af de nye beboere er kommet via Norditalien eller Tyrol i Østrig. Alligevel forsøger politikerne at berolige naboerne til lejren.

Indenrigsminister Thomas Strobl i Baden-Württemberg, hvor Heidelberg ligger, siger til delstatens officielle hjemmeside:

„Vi har en helt særlig situation i ankomstcentret og de steder, hvor migranter bor i første omgang. Derfor er så vigtigt at gøre alt hvad vi kan for at opspore syge de steder. På den måde kan vi undgå at det spreder sig.”

Den indsats vil lægge beslag på mange ressourcer på et tidspunkt, hvor tyskerne har svært ved at følge med. Især fordi der stadig kommer mange i håb om asyl i Forbundsrepublikken. Alene i storbyen Hamborg 160 km fra den danske grænse kom der i januar 679 nye migranter – især fra lande som Afghanistan og Iran.

Kilder:

Heidelberg 24: Coronavirus in Heidelberg: Zwei neu angekommene Asylbewerber an Covid-19 erkrankt

https://www.baden-wuerttemberg.de/