Tyskland: Menneskesmugler stikker af fra død migrant

0
1101
Tyske grænsebetjente patruljere ved den tysk-polske grænse. Foto: REUTERS/Michele Tantussi

Tæt ved grænsebyen Görlitz opdagede lokale fredag morgen en transporter uden chauffør. Inde i bilen var omkring 30 migranter, hvoraf den ene var død et par timer tidligere

Chaufføren af bilen var stukket af lidt inden politiet nåede frem. Politiet formoder, at han har været klar over, at en af de mange migranter ombord i hans kassevogn var omkommet. Den døde blev tilset på stedet af ambulancefolk, der blot kunne konstatere, at den 32-årige irakiske mand havde ligget død i mindst to timer blandt sine rejsefæller.

Politiet kunne arrestere en anden formodet menneskesmugler, der var i nærheden med en anden bil. Ifølge tyske medier er det en 48-årig mand med tyrkisk baggrund, mens den formodede chauffør for smuglerbilen er en 42-årig landsmand. Når politiet kan opgive detaljer om den forsvundne chauffør og hans alder, skyldes det formentlig, at han er kendt af politiet og opererer fra Tyskland.

Ny rute for migranter

Tyske medier beskriver den polske grænse som den nye adgangsdør til det forjættede Vesteuropa. Tusinder af migranter fra Mellemøsten og Afrika kommer via Belarus og søger en vej til Polen. Herfra køber de sig hjælp fra menneskesmuglere, der kender smutvejene ved grænsen.

Den tyske indenrigsminister Horst Seehofer har foreslået at øge kontrollen mellem Tyskland og Polen. Men han er bare en del af et forretningsministerium, og før socialdemokraten Olaf Scholz tiltræder som kansler, sker der næppe noget. Under alle omstændigheder vil den nye centrum-venstre regering være mindre afvisende overfor migranter.

Der kom mere end 47.000 asylsøgende til Tyskland i det første halvår af 2021. Med tusinder, der nu prøver at komme over, vil tallet for hele året blive højere end 100.000.

Kilder: Spiegel, DPA, Bild