Historien der blev væk

0
1320
Svend Erik Nielsen, byrådsmedlem i Vejle

Af Svend Erik Nielsen, medlem af byrådet i Vejle og kandidat til regionsrådet i Syddanmark

Jeg er blevet ringet op af Jyllands-Posten. De var ved at forberede en større artikel om ulovligt opsatte valgplakater, og inden den blev lavet færdig, så ville de lige høre om jeg ville kommentere på det.

Mit svar var at det ville jeg gerne, fordi jeg faktisk lagde stor vægt på at retningslinjer for plakatopsætning blev overholdt, og jeg kunne sagtes se, at det blev det ikke alle steder, og at nogle plakater sad til fare for cyklister m.v. (jeg kunne høre at mine svar blev tastet ind i historien) Såfremt det var nogle bestemte steder der blev hentydet til, så ville jeg gerne se nærmere på det. Så blev det oplyst at historien drejede sig om mine plakater ved Bilka i Vejle. Jeg sagde, at det var jeg uforstående for, idet alle mine plakater der hang efter reglerne, og det var jeg sikker på, fordi jeg havde selv sat dem op.

Journalisten mente at plakaterne sad meget lavt, og langt fra reglen om 2,30 m. Jeg kunne så fortælle at reglen om de 2,30 m. er noget der gælder over fortov og cykelstier, og at alle mine plakater der var placeret på lygtepæle i græsrabatter, hvor der ikke er nogen højdekrav. Her gælder reglen, at ingen kant måtte være nærmere vejkant end 50 cm. Journalisten lød meget skepsis, og jeg kunne høre at der ikke blevet tastet noget ind i historien mere. Hun spurgte så til midterrabatten ind mod Bilka. Jeg kunne oplyse at den var over 2 meter bred, og at pælene stod i midten, og kanten på plakaterne var mindst 80 cm. fra vejkanten, og at plakater der, måtte placeres helt ned til jorden om man ville det.

Journalisten måtte nu medgive, at jeg lød meget sikker i min sag, og at hun nu ville studere reglerne nærmere inden hun gik videre med historien. Jeg svarede at selvfølgelig var jeg sikker i min sag. Jeg sidder i Teknisk Udvalg og går op i den slags.

Jeg gav hende det råd, at finde reglerne på Vejdirektoratets hjemmeside, hvor der også er eksempler, og jeg tilbød hende at møde op med en tommestok, så vi kunne kontrollere mine plakater, og så finde andre plakater der kunne være relevant indhold til hendes artikel. Nu lød det til at artiklen nok ikke blev til noget alligevel, så jeg må konkludere at den kun var interessant såfremt der var tale om DF plakater der var opsat ulovligt. Andre partiers plakater kunne ikke bruges i historien. Historien blev simpelthen væk.