“Socialdemokratiet er to forskellige partier – dét på Christiansborg, og dét i kommunen”

0
2144

I København går Socialdemokratiet ind for kønsopdelt svømning af hensyn til muslimer. Partiet vil også legalisere hash og siger nej til Dannebrog i rådhusets mødesal. ”Det er to forskellige partier,” siger DFs spidskandidat i København, Finn Rudaizky

Skrækkeligt, forkert, rædselsfuldt. Både statsminister Mette Frederiksen og den socialdemokratiske folketingspolitiker Lars Aslan Rasmussen har tordnet mod kønsopdelt svømmeundervisning i kommunale svømmehaller.

“Måske skulle vi bare holde fast i, at drenge og piger sagtens kan undervises sammen og at dem der har et problem med det, måske skulle opsøge en læge, i stedet for at belaste os andre med deres middelalderlige livssyn,” skrev Lars Aslan Rasmussen for nylig i et læserbrev i en lokalavis i København.

Statsministeren var på samme linje, da hun i januar kommenterede på kønsopdelt svømning under en folketingsdebat, som Dansk Folkeparti havde taget initiativ til.

”Jeg synes, det er så skrækkeligt og så forkert, når eksempelvis man i en kommune giver lov til kønsopdelt svømning. Jeg synes, det er så forkert,” sagde Mette Frederiksen.

Nej til forbud mod kønsopdeling

Men ude i kommunerne er tonen en helt anden hos Socialdemokratiet. I starten af oktober stillede Dansk Folkeparti i København et forslag i Borgerrepræsentationen om at forbyde kønsopdelt svømmeundervisning i de kommunale svømmehaller. Det forslag kunne kun samle opbakning fra Venstre og Det Konservative Folkeparti. Socialdemokratiet, Radikale Venstre og resten af venstrefløjen stemte imod. Derfor faldt forslaget med 11 stemmer mod 40.

Københavner-socialdemokraternes argument er, at kønsopdelt svømning kan være en vej ind i foreningslivet for muslimske drenge og piger, der ellers ikke må gå til svømning for deres forældre.

”Jeg kan frygte, at et forbud vil være et tilbageskridt for integrationen og sende disse piger og drenge tilbage til deres familier, hvor de så vil være fanget i en gammeldags kønsopfattelse,” lød det fra den socialdemokratiske ordfører Jonas Bjørn Jensen, da DFs forslag blev behandlet.

Den socialdemokratiske ordfører i København vil ikke forbyde kønsopdeling i de kommunale svømmehaller.

S-spidskandidat vil legalisere hash

Det er bare et eksempel i Københavns Kommune på, at lokale socialdemokrater fører en helt anden linje, end Socialdemokratiet på Christiansborg.

I Folketinget er Socialdemokratiet modstander af en legalisering af hash. Det er man ikke København. Her fører den socialdemokratiske spidskandidat Sophie Hæstorp Andersen valgkamp på et forslag om at København som forsøgsordning skal sælge hash via statsejede og statsdrevne butikker.

“En legalisering af salg af cannabis betyde, at vi kan føre bedre kontrol med brugen af stoffet og tilbyde hjælp til dem, der er afhængige af det,” skrev Sophie Hæstorp Andersen for nylig på Facebook. Hun mener, at en “kontrolleret” legalisering vil gøre det af med bandekriminelles salg af hash.

DFs spidskandidat: S lefler for venstrefløjen

Eksemplerne får Dansk Folkepartis spidskandidat i København, Finn Rudaizky, til at tale om to socialdemokratier. Dét i Folketinget, der kalder sig et strammerparti på udlændingeområdet. Og dét i København og andre kommuner, der står for en meget slappere og mere venstreorienteret linje.

”Socialdemokratiet i København lefler for den venstreorienterede del af vælgerne. De er så bange for Enhedslisten, at de lægger sig tæt op ad Enhedslisten og SF på populære venstrefløjssynspunkter,” siger Finn Rudaizky.

”Socialdemokratiet i København lefler for den venstreorienterede del af vælgerne,” siger DFs spidskandidat Finn Rudaizky.

Han nævner som et tredje eksempel et forslag fra DF om hænge Dannebrog op i Borgerrepræsentationens mødesal. Dét forslag sagde Socialdemokratiet også nej til – sammen med resten af venstrefløjen. Partiet undlod desuden at stemme, da venstrefløjen for nylig foreslog, at København skulle tilbyde at tage afghanske flygtninge.

”Den stramme udlændingepolitik, som Socialdemokratiet siger de går ind for, eksisterer slet ikke i København. Her, i landets største kommune, underkender man den linje Mette Frederiksen står for. Man er bange for, at hvis man fører hendes linje i København, vil man miste stemmer,” siger Finn Rudaizky.

Vallensbæk: Som under Poul Nyrup Rasmussen

København er langt fra den eneste kommune, hvor Socialdemokratiet står for en helt anden udlændingepolitik end på Christiansborg. I eksempelvis Vallensbæk Kommune, hvor over halvdelen af alle nyfødte nu er børn af ikke-etniske danskere og flertallet af disse har ikke-vestlig baggrund, er der i følge DFs spidskandidat Kenneth Kristensen Berth ingen vilje hos de lokale socialdemokrater til at diskutere indvandring.

“Socialdemokraterne har ikke opdaget, at Socialdemokratiet har ændret sig siden Poul Nyrup Rasmussen. Der er ingen – som i nul – interesse for at diskutere, om det er et problem, at befolkningssammensætningen ændrer sig,” sagde han for nylig til ditOverblik.

Læs også:

Mette F. kalder kønsopdelt svømning “skrækkeligt”, men lokale S-politikere vil ikke afskaffe det