Tyske slagterier: Migrantarbejdere udløser corona katastrofe

0
2234
Arkivfoto. NB: Billedet stammer ikke fra de omtalte slagterier.

Alene på det store slagteri Tönnies ved Gütersloh er 657 arbejdere syge og 7000 i karantæne. Myndighederne mistænker især migrantarbejdere fra Østeuropa.

To ud af tre testede på virksomheden, der er blandt de største kødfabrikker i Tyskland, viser sig at være syge af corona virus. Alligevel fortsætter arbejdet som en ekstra hån mod naboerne. De skal nemlig leve med at alle skoler og børnehaver er blevet lukket af frygt for sygdommen.

En meget stor del af medarbejderne er som hos andre slagterier i Tyskland lejet ind på lave lønninger fra lande som Rumænien eller Bulgarien. Dels bor de i reglen dårligt og alt for tæt – og dels har de på det seneste kunnet rejse mere og få besøg. Det formoder myndighederne ifølge Tagesschau er grunden til de mange syge.

Samtidig er temperaturen i slagteanlægget perfekt for at sprede sygdomme som den kinesiske virus. Det har været kendt længe og alligevel er der ikke blevet grebet ind overfor sikkerhed og arbejdsforhold.

Lukker hel by

De dårlige forhold hos Tönnies skaber stor vrede – både mod firmaet og mod de mange migrantarbejdere, der finder sig i at arbejde under dårlige forhold. Kritikken kommer ikke bare fra folk i området, der tæller hundredtusind indbyggere – mennesker der nu må leve med nye indgreb. Også myndigheder siger mere og mere klart, at den tyske kødindustri ikke overholder reglerne omkring sygdomme som corona.

Firmaet selv hævder, at den gjorde alt i dens magt for at forhindre spredning af den kinesiske virus selvom tallene siger noget andet. Tönnies selv vil først lukke slagteriet i weekenden, når arbejderne er færdige med at skære kød op. Levende slagtedyr er blevet kørt til andre slagterier, der endnu ikke er så hårdt ramt af corona virus.

Kilder: Tagesschau, Spiegel, Merkur