DF vil have svar om muslimske ekstremister i dansk forsvar

0
2368
Arkivfoto

Afsløringen af en islamist i det tyske jægerkorps får DF til at stille spørgsmål til forsvarsminister Trine Bramsen (S)

ditoverblik beskrev torsdag en opsigtsvækkende sag fra Tyskland, hvor efterretningstjenesten har afsløret en islamist blandt officererne i det tyske elitekorps KSK, der svarer til det danske jægerkorps. En underofficer, der i tyske medier omtales som Ömer S. og som er genfødt muslim, er blevet vurderet som værende så farlig, at han nu er blevet smidt ud af elitekorpset, efter at have været under observation i nogle måneder.

Det får nu Dansk Folkeparti til at stille spørgsmål til forsvarsminister Trine Bramsen (S). DFs forsvarsordfører Bent Bøgsted vil vide, om der er problemer med islamister i det danske forsvar.

Bent Bøgsted har stillet følgende §20-spørgsmål til Trine Bramsen:

1. I forlængelse af afdækningen i tyske medier af muslimske ekstremister i det tyske forsvar, ønskes forsvarsministerens vurdering af, om der kan være problemer med muslimske ekstremister i det danske forsvar, og om der i det hele taget er en plan for imødegåelse af, at muslimske ekstremister får ansættelse i Forsvaret samt for håndteringen af allerede ansatte muslimer, som er blevet radikaliserede?

2. Hvad kan ministeren oplyse om det tilsyn, som Forsvarsministeriet har med Forsvarets Efterretningstjeneste og Forsvarsministeriets Personalestyrelse i forhold til at føre tilsyn med, at der gennemføres grundige screeninger ved ansættelser af medarbejdere med mulige islamistiske synspunkter?

3. Hvad kan ministeren oplyse om antallet af ansatte på Forsvarsministeriets område med anden etnisk baggrund end dansk?

Sagen i Tyskland har afdækkket, at problemet med islamister i forsvaret er større end man troede. Som ditOverblik skrev, så er det første gang, at der er blevet afsløret en muslimsk ekstremist på officersniveau i Jægerkorpset. Men avisen Süddeutche Zeitung er dykket ned i sagen, og det har vist sig, at man i den almindelige hær har hjemsendt fire islamister, der er blevet klassificeret i den røde kategori, dvs. som farlige. Det er også den kategori, som efterretningstjenesten har placeret Ömer S. i.

Elitekorpset har tidligere smidt medlemmer ud, som havde nazistiske sympatier.

Læs også: Islamist afsløret i det tyske jægerkorps