Messerschmidt: Nye Borgerliges udlændingepolitik er et bluffnummer

0
10463
Pernille Vermund, Mette Thiesen og Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

Det er bluff, når Nye Borgerlige siger de vil løse udlændingepolitikken fra bunden, siger Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt. Deres ultimative linje har ikke ført til en eneste udlændingestramning. Nye Borgerliges udlændingeordfører Mette Thiesen kalder DFs angreb for “småperfidt og desperat”

For præcis et år siden blev Nye Borgerlige valgt i Folketinget på en dagsorden om at ville løse udlændingepolitikken fra bunden. Men 12 måneder efter valget har det nye parti med Pernille Vermund i spidsen ikke fået gennemført en eneste udlædningestramnning. Det siger Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti, som på den baggrund kalder Nye Borgerliges udlændingepolitik for “et stort bluffnummer”.

“De baserer hele deres politik på, at de har 90 mandater i Folketinget. At de vil løse det hele fra bunden, og alt andet er en lappeløsning. Men det er jo et bluffnummer i et demokrati. De har jo kun fire mandater. De kan jo ikke engang mønstre de 60 mandater, der skal til for at få den folkeafstemning om udlændingepolitikken, som de nu har forsøgt sig med flere gange,” siger Morten Messerschmidt.

“De baserer hele deres politik på, at de har 90 mandater i Folketinget”

Mail fra Pernille Vermund

I sidste uge forsøgte Nye Borgerlige igen at samle de 60 mandater, som skal til for at aktivere Grundlovens paragraf 42, der gør det muligt at sende en ny lov til folkeafstemning. Det skete med en mail til folketingsmedlemmerne i de borgerlige partier, der blev udsendt onsdag aften af partiets formand Pernille Vermund. Anledningen var et lovforslag om at afskaffe deltagerbetalingen til danskundervisning for voksne udlændinge, som blev endeligt vedtaget torsdag af regeringen, radikale og venstrefløjen. Et forslag, som Nye Borgerlige ville have sendt til folkeafstemning.

Mailen fra Pernille Vermund til de øvrige borgerlige partier.

Dansk Folkepartis 16 folketingsmedlemmer skrev under på Nye Borgerliges anmodning. Men ellers var der ingen støtte til forslaget, og dermed manglede de 40 mandater, der kunne have sendt loven til folkeafstemning.

Læs mere: Grundlovens paragraf 42

“Det må efterhånden været klart, at Nye Borgerliges udlændingepolitik er bluff. De siger det samme som Dansk Folkeparti har sagt i 25 år. Den eneste forskel er, at de stiller ultimative krav, som de med sikkerhed får nul procent gennemført af. De stikker altså folk blår i øjnene, for de kan jo ikke levere varen,” siger Morten Messerschmidt.

Mette Thiesen: Desperation fra DF

Han rejste kritikken overfor Nye Borgerliges udlændingeordfører Mette Thiesen under torsdagens tredje behandling af lovforslaget om danskundervisning. Her svarede Mette Thiesen, der var tale om et “småperfidt” angreb fra Dansk Folkeparti og at det “må være udtryk for en form for desperation”.

“Det er jo endnu et meget mærkeligt forsøg på at angribe nogen, der faktisk reelt gør noget. Nu har man siddet i Dansk Folkeparti i ekstremt mange år som støtteparti for en borgerlig regering også – en borgerlig regering, som i 2015 totalt svigtede – og Dansk Folkeparti holdt hånden under den. Nu er Nye Borgerlige kommet til, og vi gør sådan set det, vi sagde før valget, for vi vil netop ikke acceptere lempelser i udlændingepolitikken, og derfor vil vi aktivere grundlovens § 42, og det er sådan set det, vi har rakt ud efter,” sagde Mette Thiesen.

Morten Messerschmidt under sidste uges debat med Mette Thiesen. Fra Folketings-TV

“Respektløst overfor DF”

Morten Messerschmidt giver ikke for meget for Mette Thiesens svar. Han kalder det respektløst, at Nye Borgerlige beskylder Dansk Folkeparti for ikke at have leveret en stram udlændingepolitik:

“Jeg gider ikke blive beskyldt for lappeløsninger af et parti, som ikke har leveret en eneste stramning. Sandheden er, at Nye Borgerlige ikke kan levere varen, og at Danmark ville være et fundamentalt andet samfund at leve i, hvis det ikke havde været for Pia Kjærsgaard, Søren Krarup og de andre værdikrigere i Dansk Folkeparti, der har kæmpet denne kamp. Så det er totalt respektløst at komme sige, at det vi har lavet er lappeløsninger”.

“Jeg gider ikke blive beskyldt for lappeløsninger af et parti, som ikke har leveret en eneste stramning”

Burde Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige ikke arbejde sammen?

“Jeg har skrevet under, hver eneste gang de har foreslået at holde en vejledende folkeafstemning. Men det løser jo ikke noget, når de ikke kan få de sidste 40 mandater med. Nye Borgerlige må efterhånden have indset, at man ikke kan true sig til noget i det parlamentariske system. Det her udstiller bare Nye Borgerliges magtesløshed,” siger Morten Messerschmidt.

Mette Thiesen mener, at dit angreb er udtryk for desperation?

“Det er jo i hvert fald en desperation over, at vi ikke får gjort noget ved udlændingepolitikken. Nye Borgerliges konsekvente såen mistillid til Dansk Folkepartis resultater er jo årsag til, at der i dag kun er 20 mandater, der ønsker en stram udlændingepolitik, og at dem, der ønsker stramninger, bliver mere og mere isoleret. Det eneste Nye Borgerlige har opnået med sin ultimative linje er at få Lars Løkke Rasmussen til at vende sig mod Socialdemokratiet og at få Jakob Ellemann-Jensen til at bejle til de radikale,” siger Morten Messerschmidt.

Debatten mellem Morten Messerschmidt og Mette Thiesen kan ses/læses her