Vi lukkede Danmark ned

0
1685
Kim Malmberg Hansen er formand for DF Holbæk.

Af Kim Malmberg Hansen, formand for DF Holbæk.

Om Danmark blev lukket korrekt ned, har jeg naturligvis ingen belæg for at udtale mig om.

Jeg vil dog gerne give mit bud på, hvad vi har lært af krisen, ud fra et DF synspunkt.

Coronakrisen har fået problemstillinger frem, som i det daglige er mere eller mindre er et tabuemne.

Der er en tydelig overrepræsentation af convid-19 i områder med mange af anden etnisk herkomst. Helt tydeligt finder man i miljøer med mange af anden etnisk oprindelse, slet ikke vil eller ønsker at rette sig efter de helt elementære retningslinier med afstand og håndhygiejne. Om det kan være grundet en sprogbarriere, eller grundet kulturforskelle er uvist. Det er ellers meget oplysning omkring dette stof på TV’mediet.

I begyndelsen af marts, hvor alt andet var lukket ned, kunne man støde på vandpibecaféer i Aarhus, der var åbne, ligesom Bazar Vest i et storcenter havde åbent.

Coronakrisen har lært os, at hvis vi vil integrationen, er vi også nødt til at stille krav. Krav om langt mere assimilation og sprogundervisning. Og hvis man ikke er indstillet på det, så skal der skæres i eventuelle offentlige ydelser. Det kan ikke nytte noget, at folk lever i en parallel verden uden at tage ansvar.

Med hensyn til vores erhvervsliv, er der i den grad brug for at forbruget skydes i gang. Et rigtigt godt forslag fra DF var, at frigive de indefrosne feriepenge til forbrug, der nu heldigvis blevet en realitet, dog indtil videre kun med 3 uger.

En af de store tabere i coronakrisen, har været de ældre mennesker, som ikke har kunnet modtage besøg. Her skulle man i langt højere grad have prioriteret ældresektoren med værnemidler, og muligheder for at blive testet, samt i langt højere grad fundet løsninger med besøg hos de ældre. En problemstilling som en DF rådmand Jette Skive har været ude og kritisere.

Efterfølgende tilbyder regeringen de ældre et skattefrit beløb på 1000 kr- udbetalt. Dog skal det samme antal kroner betales til den syriske flygtning på hjemsendelsesydelse.

Ja, så kan jeg næsten ikke være i mig selv på grund af frustration.

Jeg ser frem til den kommende Coronastyrelse, hvis opgave er at sikre vi har værnemidler nok under den nuværende pandemi og fremover. Det vil her være en god ide, at have lagrene af værnemidler herhjemme, og ikke som foreslået i EU.

Regeringen har lagt op til, at Coronastyrelsen skal lægges under Justitsministeret.

Det var måske en bedre ide, at lade den ligge under Danske Regioner eller Sundhedsstyrelsen, da det er de organer, der er tættest på sygehussektoren og dennes drift.