DF bekymret over nye tal for social kontrol

0
1875
Pia Kjærsgaard, udlændinge- og værdiordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Ny undersøgelse viser at 18 procent af de 18 – 29-årige ikke-vestlige indvandrere og efterkommere føler sig begrænset i deres valg af partner. Noget er ”rivravruskende galt”, siger Pia Kjærsgaard til BT

Blandt ikke-vestlige indvandrere og efterkommere føler hver sjette af de 18-29 årige, at de ikke kan vælge deres kæreste eller ægtefælle frit. Det viser en ny rapport fra Udlændinge– og Integrationsministeriet, som BT omtaler. Tallene bekymrer DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard, og hun kalder det for ”rivravruskende galt”.

Pia Kjærsgaard er bekymret for – især de piger – der oplever social kontrol og begrænsning i valget af partner. Men hun er også bekymret for, hvad det betyder for Danmark, at social kontrol er så udbredt i ikke-vestlige miljøer:

“Der er mange ting, hvor de fastholder deres egne regler. Det er et parallelsamfund, hvor man lever efter middelalderlige skikke, der er fuldstændig anderledes end dem, vi kender fra Danmark. Der er ikke andet at gøre end at stoppe indvandringen,” siger Pia Kjærsgaard til BT og fortsætter:

“Det går ud over os, fordi vi gerne vil have en sammenhængskraft. Det er et lille land – det er ikke et indvandrer-land. Det bryder i den grad ind i vores land, og det synes jeg bare ikke, vi skal acceptere”.

Et fordomsfrit folkefærd

I undersøgelsen fremgår det også, at 40 procent af efterkommere af indvandrere inden for det seneste år har oplevet at få dårlig betjening eller service på grund af deres etniske baggrund. Dét er ikke i orden, påpeger Pia Kjærsgaard.

“Det bør eller skal ikke være tilfældet. Vi skal være ligeglade med, hvordan folk ser ud. Om man er brun eller hvid. Det er ikke hudfarve, det handler om,” siger Pia Kjærsgaard til BT.

Læs mere i BT her