Erdogan vil frikende mænd for voldtægt af piger, hvis de gifter sig med offeret

0
11549
Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan. Arkivfoto

Præsident Erdogan og hans islamiske parti vil genindføre lov, der vil tvinge unge voldtægtsofre til ægteskab

En mand skal kunne slippe fra at blive dømt for voldtægt af en mindreårig, hvis han gifter sig med sit offer.

Det er essensen af en lov, som Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan og hans islamiske parti for Retfærdighed og Udvikling (AKP) vil genindføre. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Loven blev afskaffet i 2005, men Erdogan har længe ønsket at få den genindført. Han måtte dog opgive at gøre det i 2016 efter internationale protester. Også denne gang er der voldsomme protester både fra landets opposition, kvindesagsgrupper og internationalt. Men AKP er fast besluttet på at vedtage loven, der skal behandles i parlamentet i næste uge.

“Det kan løse problemet med børnebryllupper, der stadig er en realitet i Tyrkiet, for de mænd, der er involveret i det, er ikke voldtægtsforbrydere,” har Tyrkiets justitsminister Bekir Bozdag brugt som begrundelse for loven.

Den nye lov vil fuldstændig tilsidesætte barnets tarv og tvinge unge voldtægtsofre til ægteskab, skriver Kristeligt Dagblad.

I Tyrkiet er bryllup tilladt fra 18-årsalderen, men det tyrkiske religionsministerium meddelte i 2018, at piger kan blive gift fra de er ni år. I årene 2008-2018 blev næsten en halv million piger gift, inden de var fyldt 18 år, fremgår det af en regeringsrapport.