MORGEN: Kinas krav om undskyldning splitter partiledere | Kulturminister angriber DF

0
1994
Satiretegning af Coronavirus på det kinesiske flag af Jyllands-Postens tegner Niels Bo Bojesen i Jyllands-Posten udgave mandag den 27. januar 2020.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Kinas krav om undskyldning splitter partiledere

Regeringen bør afvise Kinas krav om undskyldning for satiretegning, mener DF-formand

KINA | Jyllands-Posten er i sin gode ret til at bringe en tegning af det kinesiske flag med illustrationer af coronavirussen sat i stedet for flagets normale gule stjerner. Sådan lød det tirsdag fra en række partiledere på Christiansborg. Alligevel vil hverken statsminister Mette Frederiksen eller Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen forholde sig til kinesernes krav om en undskyldning. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Hos Dansk Folkeparti lyder anderledes klar tale. Her mener partiformand Kristian Thulesen Dahl, at regeringen én gang for alle bør afvise at give en undskyldning for tegningen.

»Sådan fungerer det danske samfund ikke, og det bør kineserne vide,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Kultur- og Kirkeminister Joy Mogensen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Søren Espersen afviser anklager fra kulturminister

Kulturminister Joy Mogensen (S) mener, at DFs næstformand “går langt over stregen” i sin kritik af DR-journalist og beskylder DF for at have gjort livet surt for Radio 24syv. Vrøvl, svarer Søren Espersen

MEDIER | Kulturminister Joy Mogensen (S) kaster sig i dagens Jyllands-Posten ud i hårdt angreb på Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen og DF. Anledningen er Espersens kritik af Deadline-værten Sten Nørskov, som han vil have fjernet fra Deadline efter et interview med Trykkefrihedsselskabets formand Aia Fog om højrefløjsaktivisten Tommy Robinson, hvor Espersen mener at Nørskov manipulerede.

Det er at ”gå langt over stregen” og “gift for demokratiet”, mener kulturministeren, som derefter kritiserer Dansk Folkeparti for at have brudt armslængdeprincippet i forbindelse med forrige års medieforlig.

“For mig som almindelig borger stod det fuldstændigt klart, at der var en meget klar strategi for DF, der handlede om, at Radio24syv skulle have det så svært som muligt,” siger hun til Jyllands-Posten.

Søren Espersen afviser kritikken:

”Som folketingsmedlem har jeg ret til at blande mig i, præcis hvad jeg vil, og også anke over de her ting, hvis jeg mener, at DR og den navngivne journalist går langt over stregen,” siger Søren Espersen.

Han kalder det vrøvl, at DF havde en strategi om at gøre livet surt for Radio24syv.

”Jeg mindes slet ikke på noget tidspunkt, at vi i vores gruppe har diskuteret Radio24syvs måde at lave journalistik på. Det er aldrig sket, tør jeg sige. Så har det i hvert fald været en dag, hvor jeg ikke var der,” siger Søren Espersen til Jyllands-Posten.

Artiklen i Jyllands-Posten kan læses her (NB: Kræver abonnement)

“Jeg mindes slet ikke på noget tidspunkt, at vi i vores gruppe har diskuteret Radio24syvs måde at lave journalistik på”

Søren Espersen til Jyllands-Posten
En fåreavler fandt, midt i ulvezonen i Vestjylland, fem dræbte får og måtte aflive dem, mandag den 27. januar 2020. (Foto: Her er ulven i Danmark/Scanpix 2020) En fåreavler fandt, midt i ulvezonen i Vestjylland, fem dræbte får og måtte aflive dem, mandag den 27. januar 2020.

Fåreavler frygter flere angreb: Nyt kuld ulve er snart voksne

Et ulvekuld, der blev født sidste år i Vestjylland, er snart store nok til selv at strejfe rundt

ULVE | Fåreavler Morten Thøgersen fra Ulfborg, der i weekenden mistede 24 får under et formodet ulveangreb, frygter for flere angreb, når et ulvekuld på anslået seks hvalpe snart er store nok til selv at strejfe rundt.

“Det er kun et spørgsmål om tid, hvornår det nye kuld kommer. Moderen skal lige snart ud og finde en ny mage, og så skal dens unger klare sig selv. Danmark er et alt for lille et land til, at der skal være så mange ulve, hvis der også skal være plads til husdyr,« siger han til BT.

Morten Thøgersen har været ulveavler i mere end 10 år og har nu mistet 84 dyr i alt til ulvene. Det nyeste angreb skete 2 kilometer udenfor den såkaldte ulvezone, hvilket frustrerer ham yderligere. For staten yder kun tilskud til ulvehegn indenfor zonerne.

“Jeg har kun råd til at have ulvesikre hegn til 60 procent af det, vi skal bruge. Men hvad hjælper det, når et ulveangreb sker uden for zonen?,” siger han til BT.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl og Venstres Jakob Ellemann-Jensen under sidste uges partilederdebat i Folketinget. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kristian Thulesen Dahl: Godt at Ellemann melder klart ud om EU

Dansk Folkepartis formand er ikke overrasket over, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen nu erklærer sin EU-begejstring

EU | Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen erklærede tirsdag i Berlingske, at han vil “løfte lidt mere op i buksebenene” og vise sine EU-sokker. Han lægger med andre ord op til en mere EU-begejstret linje i Venstre. Den udmelding kommer ikke bag på Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Som han siger til dagens Berlingske, så er Jakob Ellemann-Jensen ikke for ingenting søn af sin far, Uffe Ellemann-Jensen.

“Der har ligget EU-sokker hjemme i skufferne i hans barndom, så det, at Jakob Ellemann også ytrer det, kommer ikke bag på mig,” siger Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden siger, at det “et eller andet sted er godt”, at Ellemann-Jensen melder ud.

“Det har været efterlyst at Venstres formand siger, hvad han mener om forskellige ting. Her gør han det så om EU-politikken (…) Der synes jeg, at det må være rart for danskerne, at de nu ved, hvor de har Venstre i EU-politikken, og de, der ikke synes om det, skal være hjertens velkomne til at stemme på Dansk Folkeparti i stedet,” siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan. Arkivfoto

Tyrkiet: Mænd skal kunne frikendes for voldtægt af piger, hvis de gifter sig med offeret

Præsident Erdogan og hans islamiske parti vil genindføre lov, der vil tvinge unge voldtægtsofre til ægteskab

TYRKIET | En mand skal kunne slippe fra at blive dømt for voldtægt af en mindreårig, hvis han gifter sig med sit offer. Det er essensen af en lov, som Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan og hans islamiske parti for Retfærdighed og Udvikling (AKP) vil genindføre. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Loven blev afskaffet i 2005, men Erdogan har længe ønsket at få den genindført. Han måtte dog opgive at gøre det i 2016 efter internationale protester. Også denne gang er der voldsomme protester både fra landets opposition, kvindesagsgrupper og internationalt. Men AKP er fast besluttet på at vedtage loven, der skal behandles i parlamentet i næste uge.

“Det kan løse problemet med børnebryllupper, der stadig er en realitet i Tyrkiet, for de mænd, der er involveret i det, er ikke voldtægtsforbrydere,” har Tyrkiets justitsminister Bekir Bozdag brugt som begrundelse for loven.

Den nye lov vil fuldstændig tilsidesætte barnets tarv og tvinge unge voldtægtsofre til ægteskab, skriver Kristeligt Dagblad.

I Tyrkiet er bryllup tilladt fra 18-årsalderen, men det tyrkiske religionsministerium meddelte i 2018, at piger kan blive gift fra de er ni år. I årene 2008-2018 blev næsten en halv million piger gift, inden de var fyldt 18 år, fremgår det af en regeringsrapport.

TWITTER & FACEBOOK

DFs tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen kommenterer på Facebook historien fra ditOverblik om, at den radikale Kristian Hegaard ikke ville kæde indvandring og antisemitisme sammen under tirsdagens folketingsdebat om antisemitisme. Læs artikllen her: Radikal ordfører nægter at koble voksende antisemitisme sammen med muslimsk indvandring


DFs formand Kristian Thulesen Dahl kommenterer på Twitter de oplysninger, der er sluppet ud om regeringens forslag til udligningsreform:

POLITISK KALENDER – onsdag den 29. januar 2020

Folketingssalen. Foto: Christoffer Regild

Kl. 13.00: Møde i Folketingssalen – på dagsorden er bl.a.:

Forespørgsel nr. F 37: Forespørgsel til finansministeren om EU’s kommende 7-årsbudget. (Hasteforespørgsel). Af Jens Rohde (RV), Lars Aslan Rasmussen (S), Jan E. Jørgensen (V), Morten Messerschmidt (DF), Halime Oguz (SF), Søren Søndergaard (EL), Katarina Ammitzbøll (KF), Rasmus Nordqvist (ALT) og Peter Seier Christensen

2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid). Bl.a. disse:

Til udenrigsministeren af Morten Messerschmidt (DF): Vil udenrigsministeren, eftersom brexit om få dage bliver en realitet, oplyse, hvilke muligheder han i de kommende år ser for Danmark til at kunne tage kompetence tilbage fra EU – eksempelvis på udlændinge- eller velfærdsområdet – og hvad han aktivt vil gøre, for at den proces, briterne har sat i gang, bliver brugt til at udfordre EU?

Til udenrigsministeren af Morten Messerschmidt (DF): Vil udenrigsministeren, efter at Berlingske i sidste uge beskrev, hvordan Saudi-Arabien sender millioner af kroner af sted til bl.a. Taiba Moskeen på Nørrebro, svare på, om han vil rejse dette problem i EU og derigennem arbejde for, at det fremover bliver umuligt for formørkede regimer i Mellemøsten, der ofte er os direkte fjendtligt stemt, at finansiere deres håndlangere bag vores egne grænser?

Til justitsministeren af Marie Krarup (DF): Hvad vil ministeren gøre ved, at danske samfundsdebattørers ytringsfrihed krænkes, ved at de bliver udelukket fra at kommentere på Facebook, uden at de har begået noget ulovligt, og uden at de kan få en forklaring på, hvorfor de udelukkes?

Til børne- og undervisningsministeren af Marie Krarup (DF): Hvad vil ministeren gøre ved det faktum, at en nylig rapport om fagligheden i gymnasiet viser, at elevernes viden er faldet gennem årene, sådan som det bl.a. er beskrevet i Berlingske den 16. januar 2020 i artiklen »Ny stor rapport: De basale færdigheder halter hos danske gymnasieelever«?

Til udlændinge- og integrationsministeren af Pia Kjærsgaard (DF): Anser ministeren, at der kan være udlændinge- eller udrejsecentre i Danmark, hvor forholdene for udlændingene er af en sådan grad, at en international organisation vil kunne rette en saglig og konstruktiv kritik af forholdene, og hvor ministeren efterfølgende agter at drage konsekvenser/forandringer heraf?

Til udlændinge- og integrationsministeren af Pia Kjærsgaard (DF): Vil ministeren, som ansvarlig minister for udlændinges ophold i Danmark, kunne acceptere, hvis en international organisation kritiserer forholdene på et eller flere af Danmarks udlændinge- og udrejsecentre, uden at ministeren efterkommer et eller flere af disse kritikpunkter?

4) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 66: Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af en ny familiepolitik. Af Marie Krarup (DF) m.fl.