Sagde fra overfor muslimsk stalker: Fransk pige modtager hundreder af dødstrusler

0
4242
Mila / #jesuismila på Youtube.

Frankrig er ved at få sin egen Muhammed-sag efter at en pige på seksten i klare vendinger sagde fra overfor muslimer og islam som hadets religion. Men det officielle Frankrig står ikke entydigt bag pigen.

I franske medier er pigen kun kendt som Mila og under #jesuismila, men vrede muslimer har fundet hendes fulde navn og adresse og lagt det ud på nettet. Der og ude i virkeligheden har hun modtaget hundreder af trusler fra muslimer, der enten vil myrde hende, voldtage hende eller begge dele. Fransk politi finder ikke, at det kan forsvare hende og har presset hende til at holde sig væk fra skolen og gå under jorden.

I en video, der ligger på Instagram, kalder Mila islam for ’hadets religion’. Hun er direkte og bruger en del bandeord, men forsvarer sig på forhånd med at hun ikke er racist. For hun vidste allerede der, at hendes modstandere vil trække det kort.

Forhistorien er at hun er blevet forulempet og stalket af aggressive muslimer både i sit kvarter i storbyen Lyon og på nettet. Da hun sagde klart fra overfor en af de mænd, der forfulgte hende, startede truslerne. Og da hun så i sin video forklarede sig, blev det til en lavine af trusler.

Frankrig splittet

Det særlige og sørgelige ved historien er, at ikke alle landets ledere naturligt vælger at forsvare pigen og hendes ret til at udtrykke sig og især til at leve i sikkerhed. Toppolitikere har holdt sig fra at kommentere sagen af frygt for vrede blandt deres muslimske vælgere. Eneste forsvar er kommet fra den højreorienterede Marine Le Pen.

I dag meldte den franske minister for ligestilling, Marlene Schiappa, sig så endelig ind i debatten. Den populære minister gik efter en kendt muslimsk leder, der mente, at Mila fortjente den behandling, hun fik. ”Man høster som man sår,” har Abdallah Zekri sagt og det fik ministeren til at kalde ham kriminel.

Men spørgsmålet er, hvem der bliver straffet, for faktisk har fransk politi startet to straffesager. Den ene skal finde ud af, om politiet kan finde dem, der står bag truslerne. Den anden skal afgøre, om Mila selv skal straffes for sine udtalelser.

Ingen ved præcis, hvor mange muslimer, der efterhånden bor i Frankrig. Landets egne medier anslår det til mellem fem og seks millioner.