Trump lige nu: “Frankly, we did win this election”

0
1094
Præsident Donald Trump kommenterer det foreløbige valgresultat i en tale fra Det Hvide Hus. Foto: REUTERS/Carlos Barria

Med et overraskende tæt løb i den amerikanske valgnat, kommer sagførerne på overarbejde i de stridigheder, der følger. Samtidig må kommentatorerne i de gamle medier padle baglæns endnu en gang

Den sidste meningsmåling inden selve valget fra Rasmussen Reports, som vi her på ditoverblik.dk har fulgt i modsætning til de gamle medier, viste en interessant detalje. For Trumps vælgere var langt mere overbevist om, at han ville vinde, end hvad Bidens vælgere var. En stærk slutspurt fra Trump og en modstander, der ikke skaber begejstring, ser ud til at være nok til at skabe den store overraskelse.

Der vil komme et retsligt opgør – men ikke fra Trump, sådan som mange medier har spået. Men fra demokraterne, der skal kæmpe for hver en stemme. Det er også det strå, som kommentatorerne i de gamle medier holder fast i.

Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden med sin hustru Jill under sin tale i nat i Wilmington, Delaware. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Der bliver for eksempel talt mere om en enkelt valgmand fra Maine, der går til Biden, end om klar fremgang for Trump i de store stater Florida og Texas. Og nattens store overraskelse – at Bidens egen hjemstat Pennsylvania ser ud til at blive rød som republikanerne – er heller ikke noget, mange har lyst til at tale om.

Et andet umiddelbart resultat fra valgnatten: demokraterne ser heller ikke ud til at have klaret sig så godt som spået i valget til Kongressen. I senatet ser de kun ud til at vinde et sæde og ikke de fire, de skal for at få flertal. Blandt medlemmerne af Repræsentanternes Hus kan de holde flertallet uden at gå stort frem, mens et par af deres kendte ansigter faktisk har tabt.