Tossede Tyskland: Syrer står til frifindelse efter mord på sin datter

0
2624
Hashem Nassan forsvarede brutal vold mod sin datter med, at han gik ud fra, at han kunne afstraffe sine børn. Han endte med at slå hende ihjel. Foto: Tysk Politi

Først hentede tyskerne ham tilbage, efter at han flygtede til Tyrkiet. Nu lægger anklagemyndigheden op til, at Nashem Nassan ikke tiltales efter mordet på hans egen 16-årige datter

Da den syriske migrant endelig sidste år blev tilbageholdt i Tyrkiet og siden sendt tilbage til Tyskland, blev det fejret som en sejr for tysk justits. Men nu hvor sagen kommer for retten, må tyskerne måbe. For den offentlige anklager ønsker selv at han frikendes for den alvorligste anklage – nemlig for mordet på mandens egen datter Mezgin.

Pigen kom med sin far og sin bror til Tyskland i 2015 som så mange andre. I de følgende to år var der en række voldsepisoder i familien og til sidst forsvandt pigen. Hendes lig – eller rettere skelet – blev fundet ved sydtyske Aschaffenburg i januar 2019 efter at sagen havde været omtalt i fjernsynet.

Grunden til at den mistænkte far ikke skal for retten for mordet, er et tvivlsomt udsagn fra pigens lillebror. Han har ved hendes død blot 13 år gammel og derfor straffri. Han tilstået, at han på ordre fra sin far stak sin storesøster ihjel.

Historien bliver endnu mere utrolig, fordi liget af pigen ikke viste tegn på, at hun havde været udsat for et angreb med kniv. Alligevel tillægger anklagemyndigheden det så stor vægt, at faderen direkte skal frifindes. Han bliver så alene tiltalt for et mordforsøg på hendes kæreste, som han stak i halsen med en kniv i vrede over at de to havde været sammen.

Ikke styr på det

Sagen viser, hvordan de tyske myndigheder igen og igen har svigtet. Pigen blev tre gange taget ind af de sociale myndigheder efter at have fået så mange bank af sin far, at der var synlige mærker. Og hver gang blev hun sendt hjem til ham igen.

Igen og igen blev han rasende over, at hun ville leve som andre unge i sit nye hjemland. Da hun fik en profil på Facebook, gik han igen amok. Først smadrede han hendes telefon og dernæst var det hendes tur.

Hashem Nassan blev flere gange afhørt og viste hver gang sin foragt for systemet. Han sagde til sit forsvar, at han da gik ud fra at han kunne afstraffe sine børn. Denne revselsesret blev først afskaffet i 2000 i Tyskland, men så alvorlig vold var også tidligere end det strafbart.

På et tidspunkt blev det for meget for myndighederne og han blev idømt ni måneder ubetinget fængsel for vold. Men blot en måned senere var Hashem Nassan i stand til at slippe væk og brugte friheden til at stikke sin datters kæreste, en anden migrant på 23, i halsen med en kniv. Derefter forsvandt han.

Kilder: Bild, Aktenzeichen XY, Presse Augsburg, Merkur