TV2 fortryder censur: DF-formands kommentar om Sverige “var indenfor skiven”

0
5107
Kristian Thulesen Dahl udtaler sig til TV2 i en anden sammenhæng. TV-stationen erkender nu, at det var en fejl at fjerne en kommentar på facebook fra Kritian Thuleesn Dahl, hvor han forbandt en bølge af kvindemord i Sverige med landets store indvandring fra Mellemøsten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

TV2 erkender, at det var en fejl at fjerne en kommentar fra DFs formand Kristian Thulesen Dahl, som forbandt en bølge af  kvindemord i Sverige med landets massive indvandring fra Mellemøsten. De fleste gerningsmænd er nemlig indvandrere

TV2 vender nu rundt på en tallerken og erkender, at det var en fejl at fjerne en kommentar fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl på TV2s Facebookside.

Kristian Thulesen Dahl skrev i kommentaren til en TV2-historie om fem kvindemord i Sverige på tre uger, at stigningen i vold og mord på kvinder hænger sammen med den massive indvandring til Sverige.

“Sverige har igennem årene ført en fuldstændig ansvarsløs udlændingepolitik, hvor de har importeret et hav af mennesker fra Mellemøsten med et helt fordrejet kvindesyn – uden respekt for kvinder,” skrev han.

Det var dette opslag, som TV2 fjernede.

Men det måtte han ikke skrive, ifølge TV2. For historien havde ikke noget med udlændingepolitik at gøre. Der stod nemlig intet om at gerningsmændene var indvandrere.

Fire ud af fem mistænkte er indvandrere

Men nu erkender TV2, at det var en fejl. Som ditOverblik har skrevet, så er fire ud af fem af de mistænkte indvandrere, og TV2 har nu opdateret sin artikel om de fem mord – læs artiklen her. Nu fremgår det, at ”flere af de fem mænd, der er mistænkt for at stå bag drabene, har anden etnisk baggrund end svensk”.

På den baggrund mener TV2 nu også, at det var en fejl at fjerne Kristian Thulesen Dahls kommentar. I et skriftligt svar til ditOverblik, udtaler TV2.dk’s chefredaktør Kristoffer Pinholt:

”Vi har modereret kommentarsporet i henhold til vores retningslinjer. Vi fjernede kommentaren, fordi den handlede om noget andet end det, der stod i artiklen.

Vi har efterfølgende tjekket op på historien om drab på fem kvinder i Sverige, og vi har konstateret, at vores artikel ikke var fyldestgørende. Det beklager vi, og vi har rettet op på det nu. I det lys ligger Kristian Thulesen Dahls kommentar i Facebook-tråden også inden for skiven”.

“Vi har konstateret, at vores artikel ikke var fyldestgørende. Det beklager vi, og vi har rettet op på det nu”

Kristoffer Pinholt, chefredaktør for TV2.dk

Kan ikke genskabes

Det betyder dog ikke, at Kristian Thulesen Dahls kommentar nu kan læses i kommentarsporet under artiklen. TV2 oplyser til ditOverblik, at det ikke er muligt at genskabe slettede kommentarer.

”Men Kristian Thulesen Dahl er naturligvis velkommen til at kommentere på opslaget igen,” oplyser TV2s kommunikationsafdeling.

Læs ditoverbliks første artikel om sagen her:

Kristian Thulesen Dahl anklager TV2 for censur: Fik fjernet opslag om indvandring