Topnavn fra borgerlig modstander skifter til Sverigedemokraterne

0
2806
Sverigedemokraternes partileder Jimmie Åkesson byder Charlie Weimer fra Kristdemokraterne velkommen i partiet. Foto Fredrik Sandberg / TT kod 10080. (Foto: 10080 Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix)

Kristdemokraternes stabschef i Europaparlamentet har meldt sig ind i Sverigedemokraterne. “Vi skal redde Sverige som verdens bedste land,” siger Charlie Weimers

Bare tre dage før Rigsdagsvalget har Sverigedemokraterne fået tilgang af et markant navn fra et af de store borgerlige partier i Sverige. Det er Charlie Weimers, der siden 2014 har været stabschef for Kristdemokraternes leder i Europaparlamentet, Lars Adaktusson, som har forladt KD og meldt sig ind i Sverigedemokraterne.

“Når jeg ser mine børn og endnu ufødte børn i øjnene i 2050, vil jeg kunne svare, at jeg gjorde alt hvad der stod i min magt for at Sverige fortsat skal være en af verdens bedste lande at leve og bo i. Et land, der formåede at genoprette den sociale kontrakt. Derfor forlader jeg i dag Kristdemokraterne og søger om medlemskab af Sverigedemokraterne,” skriver Charlie Weimers på facebook.

Charlie Weimer begrunder i et længere indlæg på Facebook, hvorfor han nu skifter til Sverigedemokraterne. Indlægget kan læses her.

Charlie Weimers blev præsenteret ved frokosttid på et pressemøde på torvet i Motala, hvor Sverigedemokraternes leder Jimmie Åkesson holder valgmøde torsdag. På forhånd havde Åkesson varslet, at en “stor hvervning fra de andre partier” ville blive annonceret, og det var en glad SD-leder, som bød det nye medlem velkommen:

“Flere og flere fra andre partier, politikere med stor erfaring, er begyndt at søge over mod os. Jeg er meget glad for at præsentere en af vores hidtil tungeste hvervninger,” sagde Jimmie Åkesson.

Charlie Weimer præsenterer sig selv under et SD-valgmøde på Torvet i Motala. Foto Fredrik Sandberg / TT kod 10080. (Foto: 10080 Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix)

“Multikultur splitter Sverige”

Charlie Weimers selv sagde bl.a.:

“Jeg har kæmpet for konservative værdier i 20 år. For at de ældre, der har bygget vores land, skal få et godt land, for at forældre skal kunne vælge en god børnepasning og for at der skal gøres mere for ofrene end de kriminelle. Siden jeg var landsformand for det kristne ungdomsforbund, har jeg set, at multikultur ikke virker, det splitter vores samfund. Vi skal have en ansvarlig migrationspolitik, hvis vi skal modtage folk i Sverige. Det er der kun et parti, som kæmper for – og det er SD,” sagde Sverigedemokraternes nyeste medlem blandt andet.

Som konsekvens af partiskiftet, forlader Charlie Weimers sin stilling i EU-parlamentet.