Terrorplaner mod Trump Tower

0
1564
Trump Tower i New York var et målene for de to konvertitter, der har svoret troskab til IS. Foto: Steen Trolle

Amerikanske agenter har stoppet to islamistiske konvertitter, der planlagde et angreb på en række mål i New York, herunder byens kendte børs og skyskraberen Trump Tower

Angrebene skulle ifølge de to mænd være så storslåede som en Netflix film og gøre dem selv verdensberømte. Angrebene skulle ske med hjemmelavede bomber og håndvåben. I stedet blev de arresteret mandag i denne uge og nu kan de se frem til 20 års fængsel for støtte til en udenlandsk terrorgruppe og planlægning af terror.

Planlægningen havde stået på i måneder via et chat-forum, hvor de to amerikanske mænd og andre IS-sympatisører troede, de frit kunne tale. Amerikanske sikkerhedstjenester lyttede dog med, så længe der kun var tale om planer. Nu leder de efter de øvrige deltagere i chatgruppen, da de også har svoret troskab til terrornetværket IS.

Præsident Donald Trump har ikke kommenteret terrorplanerne. Foto: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix

Sydstatsterror

Historien brød i avisen The State i delstaten South Carolina, hvor den ene mand stammer fra. Kristopher Sean Matthews, der i chatten brugte navnet Ali Jabreel, har sværget troskab til IS. Det samme gjorde Jaylyn Christopher Molina fra Texas, der gerne kalder sig Abdur Rahmin. Deres planlægning var ifølge avisen ganske konkret og de delte planer til at bygge bomber og diskuterede den bedste brug af deres håndvåben.

I chatten talte de om at gå efter regeringsbygninger og symboler på rigdom som netop børsen og Trump Tower og ikke efter blødere mål som indkøbscentre. De to mænd havde aktivt søgt kontakt til medlemmer af IS og fundet dem på chatten. Begge overvejede også at rejse til Syrien og kæmpe der.

Kilder: The State, New York Post, Reuters