Netop som Tyrkiet begynder at sende IS-fanger med tysk pas retur til Tyskland, har tyske specialenheder i dag standset tre formodede terrorister, hvoraf de to er tyrkiske statsborgere

Tyske medier beretter, at den formodede hovedmand er 24 år gammel, har et tysk pas og er oprindelig fra Makedonien. De to andre er lidt yngre og er tyrkiske statsborgere. Det er endnu ikke kendt, om de to opholdt sig lovligt i Tyskland.

Aktionen blev gennemført af 170 betjente og specialister. Udover at arrestere de tre mænd blev deres lejligheder gennemsøgt. Ved aktionen blev der beslaglagt kemikalier, der kan bruges til sprængstof, samt computere og en del andre effekter.

De tre boede i delstaten Hessen og de skal ifølge tyske myndigheder have planlagt terrorangreb i Rhein-Main området. Det tyder på Frankfurt am Main, Tyskland og kontinentets vigtigste finansby.

Søgte våben

Den tyske anklager Nadja Niesen, der forestår sagen, har fortalt, at de tre alle overfor andre har pralet med at tilhøre IS. Udover at skaffe kemikalier til bomber skal de have forsøgt at skaffe skydevåben.

”De bliver sigtet for at have truffet forberedelser til at begå et religiøst motiveret angreb med sprængstoffer eller skydevåben. Målet var at dræbe flest mulige mennesker – som de kalder vantro,” siger hun.

Lederen af gruppen har ikke været i myndighedernes søgelys i lang tid og var heller ikke kendt for at rekruttere andre til IS.

Efterforskningen af sagen har kun stået på siden oktober.