Sverigedemokraterne stemmer for Ulf Kristersson

0
1877
Ulf Kristersson, leder af MOderaterne. Foto: TT News Agency/Henrik Montgomery via REUTERS / Scanpix

SD har besluttet at stemme for en ny regering med Moderaterne og Kristendemokraterne

Sverigedemokraterne har nu besluttet at bakke op om Moderaternes Ulf Kristersson som ny, borgerlig statsminister i Sverige. Det er dog stadig ikke nok til at sikre et flertal for en borgerlig regering bestående af Moderaterne og Kristendemokraterne.

På et ekstraordinært gruppemøde har det indvandringskritiske parti, som ingen af de andre partier hidtil har villet forhandle med, besluttet sig for at stemme ja til Ulf Kristersson ved en afstemning i Rigsdagen onsdag. Det skriver partiet i en pressemeddelelse, som netop er udsendt.

“Nu er der gået mere end to måneder siden valget, og Sverige har stadig ingen ny regering. Det er en konsekvens af, at de andre partier har låst sig fast i urimelige positioner og principper, som i praksis gør det umuligt at føre en konstruktiv dialog,” siger Sverigedemokraternes partileder Jimmie Åkesson.

SD har fra starten inviteret de andre partier til forhandlinger, men ingen af de borgerlige partier har for alvor rakt hånden ud til Jimmie Åkesson. Alligevel vælger SD nu at støtte Ulf Kristersson:

“Der er stærke argumenter for at stemme nej ved onsdagens afstemning. Men den politisk linje, som Ulf Kristersson giver udtryk for, kan vi godt bakke op om uden større indvendinger, så derfor stemmer vi ja,” siger Jimmie Åkesson.

Med Moderaternes og Kristendemokraternes stemmer, betyder det, at i alt 156 vil stemme for Ulf Kristersson ved onsdagens afstemning, hvis alle medlemmer følger partilinjen. Det borgerlige Centerpartiet vil dog stemme imod, og dermed har Kristersson 195 stemmer imod sig. Den fastlåste situation kan ende med et nyvalg.