Flere og flere indvandrere stemmer på Sverigedemokraterne

0
4484
Sverigedemokraterne med partileder Jimmie Åkesson står til at få hver femte stemme ved valget 9. september. Foto: Sverigedemokraterne

11,3 procent af Sverigedemokraternes vælgere er født uden for Sverige, viser ny meningsmåling

Det indvandringskritiske Sverigedemokraterne står i meningsmålinger til at blive Sveriges største parti ved det kommende rigsdagsvalg den 9. september. Fremgangen skyldes blandt andet, at stadig flere svenskere med indvandrerbaggrund vil stemme på partiet.

Ifølge en ny vælgerundersøgelse fra Statistiska Centralbyrån, som Berlingske citerer, er det nu 11,3 procent af SDs vælgere, der er født i udlandet. For bare fire år siden, i maj 2014, var kun to procent af SDs vælgere født uden for Sverige.

Fra Socialdemokraterne til SD

I Berlingske fortæller en af dem hvorfor. Det er 36-årige iranskfødte Nima Gholam Ali Pour fra Malmø, som kom til Sverige med sin familie som kvoteflygtning, da han var fem år. Han har tidligere stemt på Socialdemokraterne, men læreruddannede Nima Gholam Ali Pour har meldt sig ind i Sverigedemokraterne, hvor han nu også er ansat som partisekretær.

”For mig er det et valg: Skal vi tillade, at det svenske velfærdssamfund bliver dårligere, fordi vi bruger en masse penge på indvandring, eller skal vi have en restriktiv indvandringspolitik? Jeg vælger det sidste. Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt man er imod indvandring eller indvandrere. Det er konsekvenserne af indvandringspolitikken, vi diskuterer,” siger Nima Gholam Ali Pour til avisen.

Nej til parallelsamfund

Han mener, at mange indvandreres oplevelser i hårdt belastede byområder som f.eks. Malmø-bydelen Rosengård får dem til at stemme SD:

”De, som er indvandret til Sverige, bor ofte i disse boligområder, hvor der er kriminalitet og stor arbejdsløshed. De vil ikke have, at deres børn skal vokse op i parallelsamfund og oplever en segretation. Vi ser og har set indvandringens konsekvenser,” siger han til Berlingske.

Sverigedemokraterne stod i den seneste meningsmåling fra Yougov i juli 2018 til at få 25,7 procent af stemmerne. Socialdemokraterne blev kun næststørst i målingen med 21,2 procent af stemmerne. Det borgerlige Moderaterne var tredjestørst med 15,9 procent.

“Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt man er imod indvandring eller indvandrere. Det er konsekvenserne af indvandringspolitikken, vi diskuterer”