DF-krav: Flere udlændinge skal sendes hjem

0
12373
Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup holder pressemøde efter partiets sommergruppemøde på Hotel Comwell i Sønderborg, Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DF kræver aktiv hjemsendelsespolitik som en del af finanslovsforhandlingerne

Nu skal der gøres en aktiv indsats for at hjemsende flere udlændinge, der ikke har opholdstilladelse i Danmark. Det mener Dansk Folkeparti, som tager kravet om et såkaldt paradigmeskift i udlændingepolitikken med til forhandlingerne om næste års finanslov.

”Paradigmeskiftet”, et andet ord for en aktiv hjemsendelsespolitik, udløste ved juletid en krise blandt partierne i blå blok. Dengang lovede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at paradigmeskiftet ville komme på dagsorden senere. Nu er tiden kommet, mener Dansk Folkeparti.

”Vi oplever de laveste asyltal i mange år, men vi har stadig mange, der opholder sig i Danmark uden det rigtige grundlag for at være her. De burde rejse tilbage og være med til at genopbygge de lande, de kommer fra oprindeligt. Derfor vil vi endnu en gang for at prøve at presse regeringen til nogen af de stramninger, vi synes er nødvendige,” sagde Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup på et pressemøde onsdag eftermiddag efter partiets sommergruppemøde i Sønderborg.

“Totalt logisk”

Han mener ikke, at det behøver at udløse endnu en krise i blå blok:

”Vi skal tage de dele af paradigmeskiftet, vi kan blive enige om, frem igen. For os er det en totalt logisk problematik: Hvis man ikke er berettiget til ophold i Danmark og kan komme hjem, så skal man det,” sagde Peter Skaarup.

Partiet vil også lade sig inspirere fra Tyskland, hvor den nye regering har besluttet at stramme op på familiesammenføringer. Fremover vil der komme et loft på max. 1000 familiesammenførte i Tyskland om måneden.

”Det er interessant, hvad der foregår i Tyskland lige nu. Hvis de kan, så kan vi selvfølgelig også,” sagde Peter Skaarup og pegede på, at den tyske model efter danske forhold vil svare til 70 familiesammenførte.

“Hvis man ikke er berettiget til ophold i Danmark og kan komme hjem, så skal man det”