DF-krav gennemføres: Randers får halalfrit tilbud i alle institutioner

0
9653
Nick Zimmermann, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Randers Kommune.

Dansk Folkeparti får vigtige mærkesager med i budgetaftalen i Randers. Der indføres halalfri alternativer i alle kommunale tilbud, tolkebistanden beskæres og alle kommunale bygninger skal fremover flage på nationale flagdage og veterandagen

Skoler, plejehjem eller på rådhuset? Over alt i Randers Kommunes institutioner vil du fremover kunne vælge et måltid mad, hvor kødet med sikkerhed ikke er halalslagtet.

Dansk Folkeparti i Randers har nemlig fået en af sine helt store mærkesager med i den budgetaftale for 2020-2023, som et flertal i byrådet netop er blevet enige om. Her står der nu sort på hvidt, at ”rituelt slagtet kød skal kunne fravælges på alle kommunale tilbud”.

Dermed bliver Randers en af de første kommuner i landet, hvor der kan vælges halalfrit kød i alle kommunale institutioner, inklusive plejehjem. En lignende aftale fik DF igennem i Horsens i 2018.

”Det har bestemt ikke været nemt. Vi har haft nogle benhårde forhandlinger. Men jeg tror det gjorde udslaget, at vi har vægtet det meget højt i forhandlingerne og at borgmesteren (socialdemokraten Torben Hansen, red.) meget gerne ville have os med i budgetaftalen,” siger Nick Zimmermann, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Randers.

Vil ikke finansiere World Muslim League

Muligheden for at fravælge halalkød var en af Nick Zimmermanns egne, store mærkesager i valgkampen. Derfor glæder han ekstra meget over, at det er lykkedes.

”Det her er noget, der betyder rigtig meget for os. For det første fordi vi ikke vil være med til at finansiere halalsystemet med bidrag til Muslim World League, der arbejder for at udbrede islam. For det andet fordi vi ikke vil finde os i, at fremmede kulturer og religioner skal bestemme, hvad vores borgere skal spise,” siger Nick Zimmermann.

Flere mærkesager

Halalfrit kød er ikke det eneste værdipolitiske fingeraftryk, som DF har fået sat i aftalen, der er indgået med Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre. Det er også aftalt, at der skal spares på tolkeudgifterne, som er løbet løbsk de seneste år. Det skal ske ved, at ingen fremover kan få betalt deres tolkning, hvis de har været i Danmark i mere end tre år. Det er også aftalt, at flygtninge ikke længere skal kunne komme foran i køen til kommunale boliger, og så har DF fået indført, at der  skal flages på alle kommunale bygninger ved nationale flagdage og veterandage.

”Vi vil gerne hylde danskheden i hele kommunen. Hidtil har man kun flaget på rådhuset, når der er nationale flagdage, men nu skal der flages på alle bygninger. For at vise, at vi er stolte af vores nationaldage og vi hylder vores veteraner,” siger Nick Zimmermann.