Skaarup om dom over 16-årig voldsmand: Simpelthen for slapt

0
2567
DFs retsordfører Peter Skaarup kommenterer dommen fra Sønderborg i en video på Facebook.

16-årig andengenerationsindvandrer fik to år på institution for at sparke og ydmyge offer, som også blev filmet og lagt på Snapchat

“Det er simpelthen for slapt”. Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup er dybt skuffet over den dom, som tirsdag blev afsagt i Retten i Sønderborg over en 16-årig dreng med tyrkiske rødder, som har sparket, ydmyget og filmet en 14-årig dansk dreng på et offentligt toilet i Sønderborg.

Den 16-årig tvang den 14-årige dreng til kysse hans sko, sparkede ham i hovedet og truede med at stikke ham med en kniv. Han optog overfaldet med sin mobil og lagde det på Snapchat. Men trods voldsomheden, slipper den 16-årige for fængsel. I stedet er han idømt to år på en ungdomsinstitution, hvoraf de sidste otte måneder bliver “udslusning”.

Peter Skaarup mener, at voldsmanden som minimum skulle have haft en fængselsdom, og Dansk Folkeparti vil nu kræve en skærpelse af straffen for det, som Peter Skaarup kalder dominansvold, dvs. vold, hvor det handler om at ydmyge sit offer.

“Nu har vi en sag fra Sønderborg, hvor man ikke engang får fængsel som gerningsmand, efter at have udøvet det, man kan kalde dominansvold. Det går simpelthen ikke. Det skal betragtes som en hadforbrydelse,” siger Peter Skaarup i en video på Facebook.

Strengere straf for at filme offer

I Sverige har der været flere sager med dominansvold, hvor unge mænd med indvandrerbaggrund ydmyger etniske svenskere og f.eks. ved at tvinge dem til at kysse deres fødder og til at sluge cigaretskod. Formålet er at vise sin overlegenhed, og den slags skal der slås hårdere ned på, mener DF. Partiet mener, at straffen skal skærpes sådan her:

1. Strengere straffe når gerningsmanden filmer sit offer. Og hvis gerningsmanden ikke er dansk statsborger, skal det konsekvent føre til udvisning.

2. Dominansvold skal behandles som hadforbrydelse. De indvandrerunges racisme mod danskerne skal bekæmpes.

“Danske forældre skal være trygge ved at sende deres børn i byen. Der skal være mere konsekvens, og det står Dansk Folkeparti for. Vi håber, regeringen følger op på det her,” siger Peter Skaarup.

Læs også:

16-årig får to år på institution for at ydmyge og sparke offer

Marie Krarup om brutalt overfald på dansk dreng: Modbydeligt eksempel på dominanskultur