Marie Krarup om brutalt overfald på dansk dreng: Modbydeligt eksempel på dominanskultur

0
9793
Marie Krarup, Indfødsrets- og integrationsordfører, Undervisningsordfører, kirkeordfører, Kirkeordfører, børneordfører, gymnasieordfører, ordfører vedr. det danske og det tyske mindretal. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkepartis intergrationsordfører Marie Krarup er rystet over overfald i indkøbscenter, hvor dansk dreng blev sparket og ydmyget af indvandrerdreng, der filmede overfaldet

En dansk dreng blev ikke bare overfaldet med spark og slag af en indvandrerdreng på et toilet i shoppingcentret “Borgen Shopping” i Sønderborg. Det brutale og umotiverede overfald blev også fulgt op med adskillige ydmygelser af offeret. Han blev tvunget til at lægge sig på knæ og han fik ordre af overfaldsmanden til at “kys mine fucking sko”. Det hele blev optaget på video, og bagefter blev videoen delt af overfaldsmanden på blandt andet snapchat.

Siden er videoen gået viralt på nettet, og de seneste dage er de rystende billeder også nået til Christiansborg. Dansk Folkepartis integrationsordfører Marie Krarup har ikke selv set videoen, for politiet opfordrer nu til, at videoen ikke deles af hensyn til offeret. Men hun har læst om overfaldet og kalder det kort og godt modbydeligt.

Marie Krarup ser det som eksempel på et skræmmende fænomen, der ruller over Europa i disse år: Nemlig grupper af unge mænd med indvandrerbaggrund, som overfalder og ydmyger andre unge mænd.

”Det er en volds- og dominanskultur, som vi ved findes, men som der ikke rigtig bliver slået ned på, fordi noget af det måske er for småt til være direkte strafbart, selv om det er rigtig ubehageligt. I det konkrete tilfælde er der dog ingen tvivl om, at der er tale om grov vold, og jeg håber, at gerningsmanden bliver fundet og gerne udvist, hvis det er muligt,” siger Marie Krarup.

Tvinges til at drikke urin og sluge cigaretskod

I Sverige har der været flere sager om unge med indvandrerbaggrund, som i flok overfalder etnisk svenske drenge og tvinger dem til at drikke urin, sluge cigaretskod og kysse fødder. Overfaldet fra Sønderborg minder om denne type overfald. Marie Krarup betegner fænomenet som en ”dominans-kultur”.

”Man vil vise, at man dominerer. At man har magten og offeret ikke har en chance. Det er sindssygt ubehageligt,” siger Marie Krarup.

Hun mener, at løsningen er mere politi:

”Jeg kan ikke se, at vi kan gøre andet end at sætte mere politi ind og sørge for, at dem der kan udvises, bliver udvist. Det er jo desværre konsekvensen af det samfund, som indvandringen har skabt. Vi har importeret en voldskultur, som gør det nødvendigt at bruge enorme ressourcer på ordenshåndhævelse. På trods af at danskerne selv bliver mindre og mindre kriminelle”.

Er det ikke spørgsmål om at disse unge skal opdrages bedre?

”Jo, men så er der jo tale om en systematisk opdragelsesfejl. For det er jo træk vi ser over hele Europa. Det er jo ikke et spørgsmål om, at disse unge mangler kendskab til vores værdier. Enhver idiot kan regne ud, at sådan her skal man ikke opføre sig. Så det er en villet provokation, og noget der skal slås hårdt ned på,” siger Marie Krarup.