16-årig får to år på institution for at ydmyge og sparke offer

0
1976
Arkivfoto: Danmarks Domstole

16-årig med indvandrerbaggrund dømt for overfald på dansk dreng, der blev sparket og tvunget til at kysse hans sko. Marie Krarup har kaldt sagen for “modbydeligt eksempel på dominanskultur”

To år på en ungdomsinstitution. Det bliver straffen til en 16-årig dreng med indvandrerbaggrund, som med spark og trusler ydmygede en jævnaldrende dansk dreng på et toilet i et indkøbscenter i Sønderborg i starten af juli. Samtidig skal den 16-årige betale 10.000 kroner til sit offer. Det har retten i Sønderborg afgjort tirsdag.

Sagen fra shoppingcentret “Borgen Shoppen” vakte bestyrtelse, da det blev kendt via en video, som overfaldsmanden selv delte på snapchat. Her kunne man bl.a. se, hvordan den 16-årige tvang sit offer til at lægge sig på knæ og “kys min fucking sko”. Offeret blev slået i hovedet, og voldsmanden truede med at hente en kniv og “stabbe dig”, dvs. stikke ham.

Den 16-årige kommer ikke til at sidde bag lås og slå i to år. Anklager Kristen Flethøj Ege oplyser til Ritzau, at han skal være under konstant opsyn i fire måneder. Derefter skal han være under mildere opsyn i 12 måneder, inden der er en “udfasningsfase” på otte måneder.

“Eksempel på dominanskultur”

Det brutale overfald udløste skarpe politiske reaktioner, da det blev kendt i starten af juli. Dansk Folkepartis Marie Krarup sagde til ditOverblik, at det var eksempel på den volds- og dominanskultur, som opleves i flere europæiske lande fra unge mænd med indvandrerbaggrund. Eksempelvis i Sverige, hvor der været flere sager, hvor indvandrerdrenge i flok overfalder etnisk svenske drenge og tvinger dem til at drikke urin, sluge cigaretskod og kysse fødder.

”Man vil vise, at man dominerer. At man har magten og offeret ikke har en chance. Det er sindssygt ubehageligt,” sagde Marie Krarup.

“Det er jo desværre konsekvensen af det samfund, som indvandringen har skabt. Vi har importeret en voldskultur, som gør det nødvendigt at bruge enorme ressourcer på ordenshåndhævelse. På trods af at danskerne selv bliver mindre og mindre kriminelle,” sagde hun.