DF om Arne-udspil: Flere skal kunne gå på tidlig pension

0
2655
Statsminister Mette Frederiksen under tirsdagens præsentation af regeringens udspil om ret til tidlig pension. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Regeringens pensionsudspil omfatter for få, mener Dansk Folkeparti, som også stiller spørgsmålstegn ved, om ydelsen for at gå på tidlig pension er høj nok

Dansk Folkeparti er ”meget, meget interesseret” i at finde en løsning, så danskere, der har slidt og slæbt i mange år, kan få mulighed for at gå tidligere på pension.

Det siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til TV2 News, efter at regeringen tirsdag fremlagde sit forslag om ret til tidligere pension.

”Vi går ind i forhandlingslokalet for at finde en løsning. Vi kerer os om de her mennesker som har arbejdet rigtig mange år og typisk har haft de fysisk mest nedslidende job,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Cirka 38.000 omfattet

Men DF-formanden er ikke tilfreds med det udspil, som regeringen har fremlagt. Han mener, at for få – ca. 38.000 – vil være omfattet. Samtidig stiller han spørgsmålstegn ved, om ydelsen på 13.550 kroner om måneden er rimelig. Til sammenligning får personer, der visiteres til den nye seniorpensionsordning, ca. 19.000 kroner om måneden.

”Hvordan forklarer man den forskel? Er det rimeligt, at to mennesker, der er lige gamle og egentlig har meget ens vilkår, at der skal være en forskel på 6000 kroner i forskellig ydelse fra det offentlige,” spørger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thuesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Han mener, at en stor gruppe mennesker vil være udelukket fra at kunne deltage i ordningen, som regeringen mener at kunne finansiere med ca. 3 milliarder kroner. Skal DF med i en aftale, skal flere grupper med, fastslår DF-formanden:

”Det skal være en ordning, der er retfærdig. Dem, der ikke får del i ordningen, skal også kunne se, at snittet er lagt det rigtige sted,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Fakta om regeringens udspil om ret til tidlig pension

  • Der er tale om en rettighed
  • Ydelsen er 13.550 kr. om måneden
  • Deltid og dagpenge tæller med
  • Afhænger af antal år, man har været på arbejdsmarkedet i en alder af 61 år (se grafikken nedenfor)
Sådan beskrives kriterierne for at få del i den tidlige pension i regeringns udspil. Kilde: Regeringen.dk