Skaarup: Lovforslag om IS-krigeres børn går ikke langt nok

0
2247
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup er utilfreds med forslag fra regeringen, der skal forhindre, at syrienskrigeres børn automatisk får dansk statsborgerskab, når de fødes. Forslaget skal gælde alle Syrienskrigeres børn, også dem der er født, mener Skaarup

Et omdiskuteret forslag fra regeringen, som skal forhindre at børn af danske Syrienskrigere automatisk får dansk statsborgerskab, er slet ikke vidtgående nok, mener Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup.

Forslaget gælder børn, som fremover fødes i konfliktområder som f.eks. Syrien, men står det til Dansk Folkeparti, skal det også gælde børn, som allerede er født.

”Forslaget fra regeringen handler slet ikke om de børn, som er født. Det betyder, at f.eks. den syrienskriger, der kom til Danmark i mandags, stadig vil kunne få sine børn til Danmark. Derfor vil vi fremsætte et ændringsforslag, så det også kommer til at omfatte børn, som er født, og som nu lever i flygtningecentre i Syrien og Tyrkiet,” sagde Peter Skaarup onsdag til TV2 News.

Børn trænet til kamp og vanvid

Dermed vil loven få tilbagevirkende kraft, men det er nødvendigt i denne situation, sagde Peter Skaarup:

”Det er ikke så tit man lovgiver med tilbagevirkende kraft, men det er nødvendigt her, for vi har jo set billeder fra flygtningecentre, hvor helt små børn af IS-krigere er oplært og trænet til kamp, krig og vanvid,” sagde Peter Skaarup.

TV-stationen Sky News bragte for et par dage siden en reportage fra Al-Hoj-lejren i Syrien, der viste kvinder og børn, som erklærede deres støtte til Islamisk Stat. Blandt dem var en ca. 10-årig dreng, som for rullende kamera sagde, at ”Vi vil dræbe jer, slagte jer. Vi vil slagte jer”. Reportagen, som ditOverblik omtalte mandag, kan ses her:

”Det er et problem hvis de her børn kommer til Danmark. Det er vi nødt til at beskytte den danske befolkning imod, og det gør regeringens forslag ikke,” siger Peter Skaarup.

“Statsministeren må træde i karakter”

Han opfordrer statsminister Mette Frederiksen ”til at træde i karakter”. Mette Frederiksen har flere gange, senest under tirsdagens spørgetid i Folketinget, sagt at syrienskrigerne er uønskede i Danmark. Men som bekendt landede en terrorsigtet syrienskriger mandag i Danmark fra Tyrkiet og flere er på vej.

”Hvis statsministeren siger, at vi ikke skal have syrienskrigere i Danmark, så nytter det ikke, at der lander en kriger i lufthavnen og at hans børn kommer til Danmark. Der er nødt til at være overenstemmelse mellem det man siger som statsminister, og det man gør. Derfor må Mette Frederiksen træde i karakter og sikre, at det her forslag også virker i forhold til den nuværende situation,” siger Peter Skaarup.

Læs også: DF: IS-kriger skal nægtes indrejse i Danmark