S-politiker til DFer på byrådsmøde: “Er du racist eller hvad?”

0
3375
Michael Nedersøe, medlem af byrådet i Horsens og folketingskandidat for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Horsens, Michael Nedersøe, blev kaldt racist under byrådsdebat om integration. “Det vil jeg ikke finde mig,” siger Michael Nedersøe

“Er du racist eller hvad”.

Sådan lød det til Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Horsens, Michael Nedersøe, under en byrådsdebat om integration i mandags. Manden bag spørgsmålet var den socialdemokratiske politiker Saliem Bader, der angreb Michael Nedersøe for ensidigt at beskylde muslimer for ikke at lade sig integrere.

“Du snakker kun om muslimer og muslimer. Jeg er selv muslim. Jeg sidder i byrådet og har arbejde. Hvad vil du have mere? Er du racist eller hvad,” sagde Saliem Bader.

Salienm Bader (th.) under mandagens debat, hvor han beskyldte DFs Michael Nedersøe for at give et skævt billede at muslimers vilje til at lade sig integrere. “Er du racist eller hvad,” spurgte han. Fra byråds-tv

Michael Nedersøe havde forinden sagt, at integrationen af muslimer ikke er lykkedes.

“Selvfølgelig findes der solstrålehistorier, men hvis man kigger på alle de trælse statistikker – om førtidspension, langtidsledighed og kriminalitet – hvem er så overrepræsenteret? Det er muslimske indvandrere,” sagde Michael Nedersøe og konstaterede, at der i kommunens ghettoområder er mange muslimer, der har boet i Danmark i 10, 20 og 30 år, men stadig ikke kan sige goddag på dansk.

Racisme-udtalelsen fra Saliem Bader fik den stedfortrædende borgmester Andreas Boesen til at bede om, at byrådsmedlemmerne holder den gode tone i debatten. Michael Nedersøe reagerede også selv:

Michael Nedersøe (th.) blev beskyldt for at være racist under en debat om integration. Fra byråds-tv

“Jeg har aldrig nogensinde været racist. Men jeg er kritisk overfor islam, og det er noget helt andet. Borgmesteren bør gribe ind – det er ikke tilstedeligt at komme med sådanne udtalelser på et byrådsmøde,” sagde Michael Nedersøe, som tilføjede:

“For mig handler god integration om, at man respekterer de danske værdier, lærer sproget, betaler skat af sin pizza-fortjeneste og i det hele taget vil Danmark, og det er der desværre mange muslimer, der ikke vil”.

Efterfølgende har Michael Nedersøe fået en undskyldning fra Saliem Bader, fortæller han til ditOverblik.

Byrådsdebatten kan ses her