Morten Messerschmidt: Regeringen skylder en plan for påskegudstjenesterne

0
1138
Arkivfoto

Påsken står snart for døren. Og det har fået Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt til at efterlyse en plan fra regeringen for påskegudstjenesterne, så de kan gennemføres forsvarligt

I december sidste år udspillede der sig det, man vist godt kan betegne som et rent kaos i forbindelse med julegudstjenesterne. Her blev der meget sent blev meldt en plan og anbefalinger ud omkring brug af kirkerne i julen. Nu venter så endnu en højtid lige om hjørnet, nemlig påsken, og det har fået Dansk Folkepartis næstformand og kulturordfører Morten Messerschmidt til at efterlyse en plan fra regeringen.

”Med denne regering kommer alting meget pludseligt, også når det gælder kirken. Jeg vil langt hellere høre nu, hvilke betingelser påskegudstjenesterne skal holdes ud fra, selvom planen måske skal ændres senere, end slet ikke at få noget af vide, som vi gør nu,” siger Morten Messerschmidt til Kristeligt Dagblad.

Udendørs gudstjenester

Morten Messerschmidt har selv nogle idéer til, hvordan påskegudstjenesterne kan gennemføres på forsvarlig vis. I et spørgsmål til kirkeminister Joy Mogensen (S) skriver han blandt andet:

”Det kunne være gennem særlige arrangementer, som evt. kræver foranstaltninger, hvortil der derfor må afsættes en særpulje, eller det kunne være ved udendørs gudstjenester i forårsvejret”.

Skærtorsdag falder i år den 1. april, dvs. om lidt over en måned. Dermed er der stor risiko for at coronarestriktionerne også rammer ind i påsken.